Art Rotterdam is een zeer gerenommeerde beurs voor hedendaagse kunst in Nederland. Foto: Almicheal Fraay
Art Rotterdam is een zeer gerenommeerde beurs voor hedendaagse kunst in Nederland. Foto: Almicheal Fraay

Art Rotterdam 2022 verplaatst van februari naar mei

Algemeen 280 keer gelezen

Rotterdam - Art Rotterdam zal dit jaar in het voorjaar plaats vinden van 19 t/m 22 mei in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Verplaatsing van de vertrouwde datum begin februari is noodzakelijk nu de kunstbeurs niet kan plaats vinden onder de nieuwe coronamaatregelen.

Het aanbod van de galeries is al wel te bezichtigen op GalleryViewer.com, het online platform van Art Rotterdam.

De tentoonstelling Prospects, vast onderdeel van Art Rotterdam en georganiseerd door het Mondriaan Fonds, verhuist mee naar de nieuwe datum. Prospects toont dit jaar maar liefst 93 jonge kunstenaars die een start maken in de kunstwereld. Door het grote aantal kunstenaars betrekt Prospects dit jaar een extra ruimte in het gebouw tegenover de entree van de beurs.

Fons Hof, Directeur van Art Rotterdam: “Nadat we vorig jaar door de coronapandemie naar de zomer moesten verhuizen, gaan we nu naar het voorjaar. Het is goed om te merken dat alle deelnemers aan de beurs, inclusief NN Art Award alsook de deelnemers aan Rotterdam Art Week, met ons mee verhuizen naar de nieuwe datum.”

Rotterdam Art Week, het festival voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers zal dan ook in het voorjaar, tijdens Art Rotterdam plaatsvinden. Met diverse andere beurzen, speciale openingen, tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up exposities en Open Ateliers die stuk voor stuk het kunstklimaat in de stad weer versterken en verlevendigen.

Uit de krant