Kennis en ervaringen delen en natuurlijk genieten van de vogels in onze woonomgeving. Foto: Natuurlijk Delfland
Kennis en ervaringen delen en natuurlijk genieten van de vogels in onze woonomgeving. Foto: Natuurlijk Delfland

Ontdek vogels in de (volks)tuin met Natuurlijk Rotterdam

Algemeen 430 keer gelezen

Rotterdam - Natuurlijk Rotterdam e.o. en Natuurlijk Delfland verzorgen voor beginnende vogelaars en mensen met versteende tuinen een workshop Vogels in de tuin.

Deze bestaat uit een zoombijeenkomst en een excursie. De zoombijeenkomst is op 20 januari van 20.30 tot circa 21.45 uur. De excursie is 22 januari, 8.00 tot circa 9.30 uur in Delft of op 22 januari 14.00 tot circa 15.30 uur in Rotterdam.

Deze activiteit vindt plaats naar aanleiding van de Nationale Tuinvogeltelling van vrijdag 28 jan. 2022 – ma 31 jan. 2022. De KNNV is hier partner van.

Tijdens de zoombijeenkomst op 20 januari worden de volgende vragen beantwoord:
- Welke vogels kan je in je tuin tegenkomen?
- Hoe herken je deze vogels?
- Wat kan je doen om je tuin vogelvriendelijker in te richten?
- Hoe kan je de waargenomen vogels melden?

Tijdens de excursie wandelen deelnemers in Rotterdam over een volkstuinvereniging om de vogels te herkennen en ook het gebruik van een verrekijker te oefenen. Uiteraard worden vragen van de deelnemers besproken (in Delft wordt door een nieuwbouwwijk gewandeld).

Aan de zoomlezing is voor maximaal 100 deelnemers ruimte en aan de excursie kunnen 10 personen deelnemen. De kosten zijn € 5,-; leden Natuurlijk Delfland en Natuurlijk Rotterdam e.o. gratis. Betalen tijdens de excursie.

Opgeven via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com; geef aan welke excursie je wilt deelnemen. Elke deelnemer ontvangt een bevestiging.

Natuurlijk Rotterdam
Natuurlijk Rotterdam e.o. is een vereniging van actieve natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.
Zie ook https://rotterdam.knnv.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant