Als kinderburgemeester van Rotterdam ben je de stem voor alle Rotterdamse kinderen. Bas Ammerlaan is momenteel kinderburgemeester van Rozenburg. Foto: Jan van der Meijde
Als kinderburgemeester van Rotterdam ben je de stem voor alle Rotterdamse kinderen. Bas Ammerlaan is momenteel kinderburgemeester van Rozenburg. Foto: Jan van der Meijde

Op zoek naar creatieve en overtuigende kinderburgemeester voor Rotterdam

Algemeen 153 keer gelezen

Rotterdam -  Gemeente Rotterdam zoekt een jonge Rotterdammer die alle kinderen van de stad wil vertegenwoordigen, iemand die tussen september 2022 en juli 2023 in groep 8 zit. Je kan je dus opgeven als je nu in groep 7 zit. Opgeven om kinderburgemeester van Rotterdam te worden kan tot en met uiterlijk 13 februari 2022. 

De kinderburgemeester mag verschillende taken vervullen. Van lintjes doorknippen tot een praatje houden op evenementen. En ook gaat hij of zij aandacht vragen voor belangrijke onderwerpen, zoals pesten, speelplaatsen of het klimaat. 

Andere kinderen uit de stad kunnen bij de kinderburgemeester terecht met vragen en ideeën. Voor de werkzaamheden van kinderburgemeester zijn ongeveer 12 uur per maand nodig.

Wat zijn de eisen?

Je hebt toestemming van je ouder(s) of verzorger(s). Je woont binnen de gemeente Rotterdam. Je zit op een basisschool binnen de gemeente Rotterdam. Je bent beschikbaar in groep 8 (september 2022 - juli 2023) voor je rol als kinderburgemeester. Je geeft je op als je in groep 7 zit.Je kunt goed luisteren. Je durft je eigen mening te geven. Je weet wat er speelt in jouw buurt en op school. Je wilt laten weten wat kinderen uit jouw omgeving belangrijk vinden. Je bent niet bang om voor een groep mensen te staan en hen toe te spreken. 

Zie ook: 

Aanmelden via: https://rotterdam.nl/meedenken-doen/kinderburgemeester/

Uit de krant