Afbeelding

Stebru ontwikkelt kleinschalige woontoren Riva op Wijnhaveneiland

Algemeen 574 keer gelezen

Rotterdam - De bouwer Stebru heeft een derde project gepresenteerd dat op het Wijnhaveneiland in Rotterdam gaat komen: Riva. Een kleinschalige woontoren die bestaat uit residences, lofts en offices. Na up:town en OurDomain Rotterdam Blaak is Riva de derde woontoren die Stebru gaat bouwen in het centrum van Rotterdam.

Riva is een gebouw dat zich duidelijk onderscheidt door haar architectuur en lijnen. De woontoren is bedoeld voor stadsmensen die zich niet laten leiden door grootschaligheid, maar die bewust kiezen voor kwaliteit in vorm en inhoud. Die kiezen voor intimiteit en rust. En die willen weten met wie zij hun voordeur delen. 

Riva telt daarom in de nieuwbouw slechts 56 chique appartementen en lofts met veel lichtinval en ruime buitenruimtes. En met zowel binnen als buiten aangename, gemeenschappelijke ruimtes.

Het ontwerp, van MoederscheimMoonen Architects, neemt maximaal behoud van de bestaande gebouwen als vertrekpunt voor de verdere uitbreiding ervan. Architect Erik Moederscheim: “Ons ontwerp gaat niet zozeer over de hoogste toren van de Wijnhaven maar meer om elegantie en klasse die het, samen met maximale transparantie en vloeiend vormgegeven buitenruimtes, tot een zeer bijzondere plek gaan maken om te wonen. Tussen de bestaande gebouwen en de nieuwbouw zit bovendien een bijzondere laag waar we een gemeenschappelijke ruimte ontworpen hebben in de vorm van een huiskamer en een daktuin. Dit wordt dé ontmoetingsplek van het gebouw.”

Uit de krant