Ontdekken, samenwerken en creativiteit
Ontdekken, samenwerken en creativiteit (Foto: e.matser)

Leerlingen Pluspunt leren programmeren en logisch denken

Rotterdam - Dit bericht is door obs Pluspunt ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar z'n nieuws online zetten!

Op obs Pluspunt is W&T inmiddels een vast onderdeel van het curriculum. De school maakt gebruik van de TechniekTorens en de Bee-Bot. Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd.

Waar mogelijk wordt dit leergebied in samenhang met andere leergebieden aangeboden. Het ontdekkend en onderzoekend leren zit verweven in de Rekenlessen, Taallessen, lessen Beeldende Vorming en lessen Wereldoriëntatie.

Eén keer per jaar organiseert de school een ‘Techniekweek’ voor alle leerlingen. Dit jaar is dat van 9 tot en met 13 april 2018. Tijdens deze week worden er tal van workshops gegeven. Zo is er voor de kleuters een workshop ‘Big builders’ met als thema ‘onderwaterwereld’. De groepen 3 tot en met 5 kunnen genieten van een workshop ‘The Bricks Challenge’, gegeven door de Young Engineers. De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 kunnen naar hartenlust experimenteren met de ‘Techniekstand’ van OTIB. De Techniekstand is een stand waarin leerlingen kennis kunnen maken met techniek door middel van allerlei technische proefjes en experimenten. In mei is er voor de groepen 5 tot en met 8 nog een workshop Aikido en techniek. Door de combinatie van sport en techniek ontdekken de leerlingen op een aansprekende, interactieve manier de vele mogelijkheden van techniek.

De leerlingen vinden het geweldig! Voor de allerjongsten is het een eerste kennismaking met W&T, voor de al iets oudere leerlingen een 'logisch vervolg en verdere ontdekkingsreis'. Wij hopen onze leerlingen met dit toekomstgerichte aanbod goed voor te bereiden op een veranderende wereld en hen op te laten groeien tot competente, zelfbewuste en creatieve volwassenen van de toekomst!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden