De nieuwe locatie Reijsendaal in de wijk Park16Hoven, net in Overschie en vlakbij Schiebroek. Foto's: Peter Zoetmulder
De nieuwe locatie Reijsendaal in de wijk Park16Hoven, net in Overschie en vlakbij Schiebroek. Foto's: Peter Zoetmulder

Verwachte start bouw nieuwe locatie Reijsendaal in mei 2022

Algemeen 504 keer gelezen

Rotterdam - Park16Hoven is een groene en ruim opgezette wijk buiten het centrum van Rotterdam. De nieuwe locatie Reijsendaal in deze wijk ligt tussen Overschie en Schiebroek. De inschrijftermijn voor de koopwoningen is inmiddels gesloten, zo meldt Ooms Makelaars. De verwachte start van de bouw is in mei 2022.

Door Peter Zoetmulder

Het plan Wonen in Reijsendaal is gesitueerd aan de Van der Duijn van Maasdamweg, een lange laan met veel groen en water. Twee gerenommeerde architectenbureaus hebben onafhankelijk invulling gegeven aan het gevarieerde plan, bestaande uit twee-, drie- en vier geschakelde villa’s en zelfs twee kleinschalige appartementengebouwen. 

Zo is bijna elke woning/appartement in het plan uniek. Het plan wordt gekarakteriseerd door de luxe afwerking en hoogstaande architectonische uitwerking. Alle koopwoningen/appartementen voldoen bovendien aan de nieuwe strenge BENG-eisen, deze afkorting staat voor: Bijna Energie Neutraal Gebouw. Dat betekent niet alleen comfortabel, maar ook duurzaam wonen.

Op het deelgebied Ruijsendaal-Noord komen diverse woonblokken bestaande uit 60 huurwoningen die een beëindiging van de wijk vormen; de ligging van de achtertuin op het zuiden en voortuinen met een terras georiënteerd op de avondzon maken dit project uniek, aldus Cedrus Vastgoed. Liggend aan de noordrand van de nieuwe bouwlocatie biedt het een blijvend weids uitzicht op de stadskwekerij en de daarachter, ietwat verborgen gelegen luchthaven Rotterdam The Hague Airport.

Middensegment en gezinnen
Onlangs liet wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) nog weten dat door het ontwikkelen van verschillende woningtypen in verschillende segmenten er wordt gebouwd aan een Rotterdam waarin iedereen zich thuis kan voelen. “Zo sluiten de projecten in Park16Hoven en Nieuw Kralingen aan bij de wens om gezinnen in Rotterdam te houden. In de stad is nog steeds veel vraag naar woningen in alle segmenten, maar vooral in het middensegment is de vraag naar koop- en huurwoningen erg hoog. Daarom blijven we bij nieuwe projecten en gebiedsontwikkelingen inzetten op het bouwen van woningen voor mensen met een middeninkomen en gezinnen.”

Lees verder onder foto.

Park16Hoven
Park16Hoven is een mooie buitenplaats van Rotterdam die een groene overgang vormt tussen de drukte van de stad en het waterrijke buitengebied. In en nabij Park16Hoven zijn diverse recreatieve voorzieningen waaronder speeltuinen, sportvelden, een manege, een hockeyvereniging, een golfbaan en volkstuinen. Ook lopen er vele fiets- en wandelpaden dwars door het gebied. Aan de overzijde van de Van der Duijn van Maasdamweg wandel je bijvoorbeeld zo het uitgestrekte park ‘de Buitenplaats’ in.

Verbijsterd
Fred van der Horst, die aan de rand van Hillegersberg-Schiebroek woont, passeert regelmatig over het fietspad het grote braakliggende terrein waar de woningen van het project gaan komen. Hij is zeer verbijsterd over het feit dat de strook waar wordt gebouwd ‘haast tegen de hekken van het vliegveld aan ligt’, en dat de Rotterdamse politiek dat heeft goedgekeurd. Het is de vraag of die nieuwe bewoners, als zij eenmaal daar wonen, in de toekomst niet gaan klagen over geluidsoverlast, meent deze bewoner.

Uit de krant