(Foto: Jordi Sloots / Ochama)
(Foto: Jordi Sloots / Ochama)

Nieuwe online supermarkt Ochama in Rotterdam; snel bezorgen of futuristisch afhalen

Algemeen 6.223 keer gelezen

Rotterdam - Ochama is nieuw in Nederland. Het Chinese bedrijf van JD.com opent de eerste vestigingen vandaag in Rotterdam en Leiden. Ochama is een online winkel voor food en non-food met keuze uit snel afhalen (op dezelfde dag) of thuisbezorging. Het bedrijf verkoopt boodschappen, huishoudelijke artikelen, cosmetica en kleding.

Het is de eerste winkel in Nederland die food en non-food, online en offline combineert. Een ‘one-stop-shop’ noemen ze hun locatie aan de Vierhavensstraat 29. 

Consumenten kunnen producten online bestellen via de Ochama-app of website. Ze hebben keuze uit een compleet aanbod producten in categorieën als vers en houdbaar etenswaren, huishoudelijke apparaten, cosmetica, moeder-en-kindproducten, kleding, interieurartikelen, en meer. In het geautomatiseerde distributiecentrum van Ochama staan de bestellingen binnen enkele uren klaar. De klant kan de producten, dezelfde dag afhalen bij de Pickup Shop of kiezen voor levering aan huis op de volgende werkdag. Winkelen bij Ochama vereist een membership. Met dit persoonlijke lidmaatschap sparen consumenten altijd 10 procent van hun aankoopbedrag als tegoed voor nieuwe bestellingen.

Ochama haalt met logistieke technologieën de operationele kosten flink omlaag. Klanten die kiezen voor afhalen bij de Pickup Shops betreden een futuristisch ogende ruimte. In de daarin gevestigde showroom kunnen ze vrijblijvend kennismaken met het Ochama-assortiment. Tegelijk zien ze op de achtergrond hoe zelfrijdende wagentjes en robotarmen, druk werken aan het selecteren, sorteren, verpakken en klaarzetten van de bestellingen.

(Foto: Jordi Sloots / Ochama)

Uit de krant