Leerlingen van het Zadkine bezig met een activiteit van de Cultuurschool
Leerlingen van het Zadkine bezig met een activiteit van de Cultuurschool (Foto: De Cultuurschool)

Leerlingen Zadkine ontsnappen uit eigen klaslokaal

Rotterdam - Dit bericht is door de Cultuurschool ingestuurd via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan daar zelf een bericht plaatsen!

Voor de themadag netwerken op het Zadkine komt de Cultuurschool met creatief of sportief leerprogramma voor de leerlingen van het startcollege. Het programma wordt verzorgd door studenten van een HBO of MBO opleiding
Op 15 mei wordt dit programma georganiseerd dat bedacht is om de leerlingen op een leerzame manier met elkaar in contact te laten komen.

Tijdens de themadag op het Zadkine wordt een echte Escape your Classroom gegeven. Er wordt aan de leerlingen gevraagd om een manier te vinden om uit hun eigen klaslokaal te ontsnappen. De leerlingen moeten samenwerken om hun eigen weg uit het lokaal te vinden. Dit gaat natuurlijk gepaard met een zoektocht om dit waar te maken. De leerlingen zullen met elkaar moeten samenwerken om hun ontsnapping goed te laten verlopen. Een leuke manier voor deze jongeren om hun krachten samen te bundelen

Van een informatieve lezing tot een sportieve dag. De leerlingen van het Zadkine zullen tijdens de themadag vanuit een breed programma van verschillende workshops kunnen kiezen zodat ze een leermanier vinden die goed bij ze past. De themadag moet ervoor zorgen dat de leerlingen met elkaar in contact komen zodat ze een idee krijgen wat netwerken echt inhoud. De workshops worden gegeven door studenten die zelf een MBO of HBO opleiding volgen.
Deze studenten verzinnen hun eigen themadag workshop door gebruik te maken van hun eigen skills en creativiteit. Hiermee krijgen de jongeren van het startcollege de informatie door leeftijdgenoten die ze verder kunnen helpen bij hun leerbehoeften.
De studenten die het lesprogramma verzorgen krijgen een leuke ervaring samen met een kans om hun eigen workshop te ontwikkelen en uit te voeren.

Ben jij zelf een student van een MBO of HBO opleiding en tussen de 16 en 25 jaar? Heb je altijd al met jongeren willen werken en wacht je nog op een kans? Ben je een creatief of sportief wonder die graag medestudenten op weg wil helpen? Dit is jouw moment!

De Cultuurschool kan altijd studenten gebruiken om workshops te verzorgen tijdens de themadag voor het Zadkine Startcollege. Op 9 Mei kun je zelf ideeën opdoen voor een workshop of juist een pitch geven over jouw idee. Hierna kun je meedoen voor de themadag op 15 mei. Uiteraard staat hier een vrijwilligersvergoeding tegenover. Als het je leuk lijkt om zelf een workshop te geven kun je je voor 1 Mei opgeven via info@decultuurschool.nl of kijk even op de site www.decultuurschool.nl

Meer berichten