(Foto: politie.nl)
(Foto: politie.nl)

Dordtenaar aangehouden voor poging tot doodslag tijdens Feyenoord-Ajax

Algemeen 121 keer gelezen

Rotterdam - Een 18-jarige Dordtenaar die op 19 december bij Feyenoord-Ajax een steen door de ruit van een politiebus gooide is vandaag aangehouden voor poging tot doodslag. De agent die achter het stuur zat, raakte door de steen gewond en verloor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon door het stuur over te pakken een ongeluk nog maar net voorkomen.

De klassieker Feyenoord-Ajax moest 19 december zonder publiek gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. Desondanks stonden rond het stadion honderden supporters en werd er veel zwaar knalvuurwerk afgestoken. Dit vuurwerk werd ook naar de aanwezige agenten gegooid net als stenen die uit de straat werden getrokken om de agenten te bekogelen, zo laat de politie weten in een persbericht.

Eén van de aanwezigen gooide een steen naar een politiebus die toevallig voorbij reed op weg naar een spoedmelding. De verdachte gooide de steen gericht op de bestuurder van de politiebus. De steen ging door de autoruit en raakte de agent achter het stuur. Deze verloor daardoor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon een ongeluk net voorkomen. De agent liep diverse verwondingen op en moest worden behandeld door een ambulance.

Onderzoek van de recherche leidde naar een 18-jarige Dordtenaar. Vandaag, maandag 27 december, is die in zijn huis aangehouden.

Uit de krant