Afbeelding

Zwerfvuilheld Eric Alblas is weer thuis en wil iedereen bedanken voor de steun: ‘Jullie hebben me erdoor geholpen’

Algemeen 236 keer gelezen

Rotterdam - Eric Alblas is weer thuis na een vervelend ziekenhuisverblijf en een revalidatie. De zwefvuilheld van Rotterdam heeft het afgelopen drie maanden moeilijk gehad. Hij wil iedereen bedanken die hem in die maanden gesteund heeft.

Begin oktober kwam er opeens een einde aan de dagelijkse tochten van Eric Alblas. Tientallen kilometers legde hij elke dag af, onderweg ruimde hij de troep van straat. Van lachgaspatronen tot gebruikte mondkapjes. Maar opeens lag hij in het ziekenhuis. Een groepje fans belde De Havenloods. Of het niet tijd werd voor een eerbetoon. En een hart onder de riem. Zo gezegd, zo gedaan. Het hartverwarmende gevolg was dat even later de complete ziekenhuiskamer van Alblas volhing met kaarten van lieve Rotterdammers.

“Ik wil iedereen bedanken die iets heeft gestuurd”, zei Alblas vanmiddag aan de telefoon. Hij is weer thuis. Het gaat moeizaam allemaal (’Eerst kon ik twee kilometer lopen zonder scootmobiel, nu duurt het tien minuten voordat ik bij de wc ben.’), maar hij is tenminste thuis. “Ik heb in het Erasmus MC gelegen en was de laatste weken in een revalidatiecentrum in Vlaardingen. Ik wil ook alle mensen die voor me gezorgd hebben bedanken. Ze werken zó hard. En er is zó’n groot tekort aan personeel.”

Maar ook de lezers van De Havenloods lieten zich van hun beste kant zien: “Ik heb van alles gekregen, van mensen die ik helemaal niet ken! Stroopwafels, repen chocolade, bloemen, fruitmanden, kaarten en brieven. Jullie hebben mij door de zwaarste ziekenhuis periode van mijn 61-jarige leven heen geholpen.”

Uit de krant