Diane van Es.
Diane van Es.
2021

Atlete Diane van Es kan terugblikken op een enerverend jaar

Algemeen 2.007 keer gelezen

Rotterdam - Atlete Diane van Es kan terugblikken op een enerverend jaar. Haar optreden op de 5.000 meter op de Olympische Spelen had beter gekund, maar de zestiende plaats in de series was toch een prima resultaat.

“De voorbereiding was niet goed genoeg”, verklaart ze. “En de omstandigheden in Japan, met die enorme hitte, waren evenmin optimaal. Bovendien had ik als senior nog nooit een EK of WK meegemaakt met de internationale top. Daarom was Tokio voor mij vooral een goede ervaring. Ik hoop op een herkansing in Parijs op de Spelen van in 2024.”

Na het Olympische avontuur verhuisde Van Es naar Arnhem. Ze traint niet langer bij atletiekvereniging PAC in Kralingen maar op Papendal bij de bondscoach midden- en lange afstand Grete Koens en topatleten Tony van Diepen, Maureen Koster en Bart van Nunen. “Ik word nu omringd door atleten die al vaak op grote toernooien zijn geweest, daar kan ik veel van leren.”
In januari gaat de groep op trainingsstage in Portugal en daarna zijn er nog wat indoorwedstrijden. Van Es: “Jammer dat de Sylvester Cross op 31 december in Soest is afgelast, daar had ik graag gelopen. Het EK Cross twee weken geleden in Ierland was helaas geen succes: ik werd 43e in de categorie onder 23 jaar. Een top tien-notering was wellicht mogelijk geweest, maar ik was niet fit de week ervoor. Een beetje ziekjes.”

“Geen ramp, want mijn focus ligt op het baanseizoen”, blikt Van Es alweer vooruit. “In 2022 is er zowel een EK als een WK, waar ik hopelijk de 5.000 meter kan lopen met de snelsten van Europa en van de wereld. Op Papendal heb ik stappen gemaakt en op die grote toernooien liggen er zeker nieuwe uitdagingen voor mij.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant