Lege tribunes, maar Mack Bruining draagt wel een feestelijke hooded kerst sweater met Feyenoord-logo. (Foto: Luka de Kruijf)
Lege tribunes, maar Mack Bruining draagt wel een feestelijke hooded kerst sweater met Feyenoord-logo. (Foto: Luka de Kruijf) Luka de Kruijf

Feyenoord Basketball in januari weer in actie

Algemeen 103 keer gelezen

Rotterdam - Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft het weekend voor kerst een belangrijke overwinning geboekt. De mannen van coach Toon van Helfteren wonnen de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden met vijf punten verschil (76-81).

De winst tegen Leeuwarden brengt de rood-witten dichterbij plaatsing voor de Elite Gold van de BNXT-competitie, waarin de vijf beste ploegen van de Nederlandse competitie en de bovenste vijf van de Belgische competitie gaan spelen.
Voor januari en februari staan nog zes wedstrijden op het programma, de eerste zondag 9 januari uit tegen Landstede Hammers. Daarna volgen nog duels tegen Heroes Den Bosch (22 januari thuis en 19 februari uit), Donar Groningen (thuis op 26 januari), Den Helder Suns (uit, 29 januari) en Apollo (5 februari in Amsterdam). In het weekend van 15 en 16 januari speelt Feyenoord Basketball de eerste wedstrijd van de kwartfinale voor de beker tegen Aris Leeuwarden.

De BNXT League heeft op voorhand besloten de All Star Game op 5 februari te schrappen. In België moeten de wedstrijden in elk geval tot 28 januari zonder publiek worden gespeeld.

Uit de krant