Archieffoto van Het Nationale Vuurwerk.
Archieffoto van Het Nationale Vuurwerk.

Eindelijk weer vuurwerk bij de Erasmusbrug op tv tijdens jaarwisseling

Algemeen 11.289 keer gelezen

Rotterdam - Voor het eerst sinds twee jaar is er zaterdag weer wél een jaarwisseling vol vuurwerk uit Rotterdam op tv. Alle zenders van RTL zenden klokslag 00.00 uur Het Nationale Vuurwerk uit. Niet live, het spektakel is zondag 19 december opgenomen.

Al jaren is Het Nationale Vuurwerk dé manier waarop Rotterdam het nieuwe jaar ingaat. Het is, óók sinds we een verbod op particulier vuurwerk kennen, dé manier om de jaarwisseling te vieren. Met duizenden mensen op de Boompjeskade en muziek en spektakel op de Erasmusbrug, steevast geopend door de burgemeester. De traditie werd zelfs uitgebreid met Het Nationale Kindervuurwerk én met extra shows aan de stranden van Nesselande en Hoek van Holland. 

Totdat de wereld overspoeld werd door het coronavirus. Vorig jaar werd de jaarwisseling in lockdown doorgebracht en was er alleen online een droneshow te zien die ons nieuwe jaar inluidde.

Ook dit jaar is een groot evenement niet mogelijk. Maar nu is er toch wél gekozen voor een vuurwerkshow. Met een toespraak van burgemeester Ahmed Aboutaleb. En een optreden van zangeres Davina Michelle. Het spektakel werd zondag 19 december in het geheim (maar luid en duidelijk voor omwonenden) opgenomen op de Wilhelminapier. En is zaterdag 31 december om middernacht te zien.

Uit de krant