Het terrein van de margarinefabriek. (Foto: VORM)
Het terrein van de margarinefabriek. (Foto: VORM)

VORM koopt oude margarinefabriek en gaat er een complete wijk bouwen

Algemeen 3.115 keer gelezen

Rotterdam - Vastgoedontwikkelaar VORM heeft de margarinefabriek aan de Nassaukade gekocht met de bedoeling er de komende jaren een ‘grootschalige, binnenstedelijke herontwikkeling te realiseren’. Een stadswijk bedoelen ze, met zo’n 1200 woningen. 

“Op de prominente locatie aan de Nieuwe Maas verreist straks een stoer en duurzaam stuk Rotterdam. Wij hebben de ambitie circa 1200 woningen te realiseren”, zo staat er op de website van VORM. “Een plek waar de rijke historie van voedselproductie op eigentijdse wijze wordt teruggebracht in de nieuwe stadswijk.”

De huidige eigenaar van de margarinefabriek maakte begin 2021 bekend de productielocatie te gaan verlaten. Waar het fabrieksterrein nu niet publiek toegankelijk is, heeft de Rotterdamse ontwikkelaar het plan om het gebied openbaar te maken.

De fabriek aan de Nassaukade, op de kop van stadsdeel Feijenoord, beslaat ongeveer 24.000 m2. Door het zicht op de Nieuwe Maas heeft het industriële gebied de potentie uit te groeien tot een nieuwe iconische stadswijk. Het is een van de laatste grootschalige ontwikkellocaties in Rotterdam. 

VORM ziet kansen om samen met gemeente Rotterdam een nieuwe toekomst te geven aan deze plek, met de toevoeging van een nieuw, duurzaam en toekomstbestendig woon- en werkprogramma. De definitieve inrichting en programmering wordt in overleg met de gemeente bepaald. “De afgelopen maanden hebben we, samen met Mecanoo Architects, hard gewerkt aan een plan voor het realiseren van een nieuwe ontwikkeling op deze locatie”, vertelt Marc Vriens, Ontwikkelmanager bij VORM. “Eind september heeft de verkoper VORM gekozen als winnaar van de tender.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant