(Foto: Floris Christiaans)
(Foto: Floris Christiaans)

Speciaal aanmoedigingslied ‘Klassiek Hard’ voor Feyenoord- Ajax met lege tribunes

Algemeen 458 keer gelezen

Rotterdam - Aanstaande zondag (19 december) wordt de Klassieker, het duel tussen Feyenoord en Ajax, maar liefst twee keer gespeeld. Honderd jaar na de eerste Klassieker ooit, nemen nu zowel de mannen- als de vrouwenteams het tegen elkaar op. Feyenoord en TOTO brengen mede daarom samen met DJ Rob en MC Joe een speciaal nummer uit. Het nummer ‘Klassiek Hard’ moet de supporters samenbrengen ondanks dat ze niet in het stadion kunnen zijn en de spelers extra energie geven in aanloop naar dit spannende duel.

Een Klassiekerweekend zoals nooit tevoren: de mannen én de vrouwen van Feyenoord en Ajax staan op dezelfde dag tegenover elkaar. Waar normaal gesproken De Kuip vol zit met zingende supporters, wordt de wedstrijd dit jaar vanwege de geldende coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. Een domper voor zowel de spelers als de supporters. TOTO, partner van het mannen- en vrouwenteam van Feyenoord, heeft daarom samen met de club uit Rotterdam-Zuid het speciale nummer ‘Klassiek Hard’ laten componeren door DJ Rob & MC Joe, twee supporters van het eerste uur.

Luister het lied hier:Het nummer ‘Klassiek Hard’ wordt met klassieke klanken van violen ingeluid en daarna overgenomen door de happy hardcore tunes van het, onder Feyenoord-supporters geliefde duo, DJ Rob & MC Joe. De trouwe supporters brachten onder ‘The Champ & MCF’ eerder al een nummer uit voor Feyenoord. De hit ‘Super Feyenoord’ doet nog steeds iedere week De Kuip trillen.

Niet alleen het nummer ‘Klassiek Hard’ is tot stand gekomen door rasechte Feyenoord-supporters. Ook in de bijbehorende videoclip spelen zij een rol. Naast een mix van Feyenoord-supporters zijn onder anderen clubicoon Ulrich van Gobbel, Lee Towers, Oscar Aerts en de Rotterdamse rapper Winne zijn te zien in de video.

Uit de krant