OurDomain Rotterdam Blaak
OurDomain Rotterdam Blaak

Zeshonderd woningen klaar voor zorgmedewerkers, leraren en agenten; woontoren Our Domain is af

Algemeen 2.087 keer gelezen

Rotterdam - De woontoren ‘Our domain’ bij Blaak is opgeleverd aan Freystar Real Estate Partners LLC. Van de 612 huurwoningen is driekwart al verhuurd. De eerste bewoners verhuizen in januari 2022 naar hun spiksplinternieuwe woning. Bij de start van de verhuur afgelopen zomer, is voorsprong bij de inschrijving verleend aan mensen in cruciale beroepen zoals functies in de zorg, het onderwijs of bij een publieke dienst zoals de politie.

Our Domain is een 70 meter hoge woontoren met 24 verdiepingen. Het is pal naast de André van der Louwbrug en de Willem de Kooning Academie gebouwd, op wat voorheen postzegeltje gras was.

De woonoppervlakten variëren van ongeveer 18,5 m² tot 53 m², de huurprijzen starten vanaf 590 euro. De basishuur van ruim 400 woningen ligt onder de liberalisatiegrens. Dit betekent dat de huur van dit deel van de woningen gereguleerd is en de bewoners in aanmerking komen voor huurtoeslag.

De studio’s en appartementen zijn ontworpen voor veelal een één- of tweepersoonshuishoudens vormen die op zoek zijn naar een woongemeenschap waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Voor hen is er een 24/7 service desk, supersnelle WiFi, gemeenschappelijke werk- en studieruimtes, lounges, een music room, cinema room, gameroom en een grote fietsenstalling. Daarnaast zijn er deelservices voor huishoudelijke apparatuur en elektrisch deelvervoer. Op het dak is een rooftop gym en een skylounge die aansluiten op een groot groen dakterras. Onder in het gebouw komt aan de Wijnhaven een publiek toegankelijke bar-restaurant en aan de Blaakzijde een kapper.

Uit de krant