Afbeelding

Voor in de extra lange kerstvakantie: de VerrasTas met boeken voor kids

Algemeen 398 keer gelezen

Rotterdam - Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zitten volgende week al thuis en hebben daarmee drie weken kerstvakantie. De impact hiervan is groot. Gestreste ouders, kinderen die zich vervelen, maar ook de kans op een (nog grotere) ‘leesdip’ met taal- en leesachterstanden tot gevolg. Daarom komt Bibliotheek Rotterdam met een gepaste en leuke actie voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd: de VerrasTas. Die kunnen kinderen vanaf dinsdag lenen bij bijna alle bibliotheekvestigingen. 

Wat er precies in de tassen zit is nog een verrassing. Maar dat je veel leesplezier gaat hebben en de vakantie er een stuk gezelliger op wordt is zeker! Er worden tassen gemaakt voor vier verschillende leeftijdsgroepen, zodat de inhoud altijd past bij de lener. 

Leesdip

Na een lange vakantie blijkt dat veel kinderen minder goed kunnen lezen dan voor de vakantie. Dit komt doordat ze er tijdens vakanties minder op oefenen. De materialen in de Verrastas dagen de kinderen uit om te blijven lezen. Zo kan de leesdip voorkomen worden en kan het zelfs zijn dat een kind na de vakantie beter leest dan ervoor.

Welke bieb?

Vanaf aanstaande dinsdag, 21 december, staan de VerrasTassen klaar bij 17 bibliotheekvestigingen door de hele stad. Alleen de bibliotheken in Rozenburg, Slinge en Pernis doen niet mee met de actie. Je hoeft geen afspraak te maken om een tas op te halen, maar kijk wel even op de site voor de openingstijden per vestiging. Als je nog geen lid bent van de bibliotheek kun je je meteen inschrijven en kan de tas mee naar huis. Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden op vertoon van een legitimatiebewijs. 

Uit de krant