Foto: Bibliotheek Rotterdam
Foto: Bibliotheek Rotterdam

De scholen gaan dicht, maar in Bibliotheek Rotterdam is er genoeg te beleven voor kinderen

Algemeen 213 keer gelezen

Rotterdam - De kerstvakantie begint. Morgen al. Maar terwijl de scholen drie weken dicht zijn, is er in de vestigingen van Bibliotheek Rotterdam van alles te beleven voor kinderen. Je kunt naar een film of voorstelling, aan de slag met een techniekworkshop of een schrijfworkshop van Maas theater en dans volgen. 

In de vestigingen Ommoord, Schiebroek, Zuidplein, Feijenoord, IJsselmonde, Hoogvliet en Hoek van Holland kunnen kinderen aan de slag met workshops. Zo is er een kinestisch lab, een stroomlab en worden er Wiggle Bots, kleine robotjes gemaakt. In Delfshaven verzorgt Maas theater en dans twee voorstellingen, een schrijfworkshop en een theaterworkshop.V

In het nieuwe jaar zijn er op 4 en 5 januari voorstellingen in het Bibliotheektheater aan de Hoogstraat. Kinderen van 5 tot 10 jaar kunnen genieten van een avontuur van Superjuffie, het bekende personage uit de populaire boeken van Janneke Schotveld. De kleinsten van 3 tot 7 jaar kunnen kijken naar Das doet dwaas, een poppenvoorstelling over vriendschap en alles wat daarbij lijkt te horen.

Veel jeugdactiviteiten zijn gratis voor leden van de bibliotheek, soms wordt er een toegangsprijs gevraagd. Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om voor alle activiteiten een kaartje te reserveren aan de balie of op de website van Bibliotheek Rotterdam.

Uit de krant