De Vaccinatie Twijfeltelefoon die eind november door het Erasmus MC in het leven is geroepen, wordt zo'n 600 keer per dag gebeld. Foto: Erasmus MC
De Vaccinatie Twijfeltelefoon die eind november door het Erasmus MC in het leven is geroepen, wordt zo'n 600 keer per dag gebeld. Foto: Erasmus MC

Rotterdamse Vaccinatie Twijfeltelefoon wordt zó vaak gebeld dat er een landelijk telefoonnummer komt

Algemeen 487 keer gelezen

Rotterdam - De Vaccinatie Twijfeltelefoon die eind november door het Erasmus MC in het leven is geroepen, wordt zo’n 600 keer per dag gebeld. Vanwege dat succes wordt het vanaf maandag een landelijke telefoonlijn. De universitaire ziekenhuizen UMC Utrecht, Amsterdam UMC, Radboudumc en Maastricht UMC+ sluiten zich aan bij dit initiatief van het Erasmus MC.

De lijn zal vanaf maandag iedere werkdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar zijn. Omdat de lijn nu een landelijke telefoonlijn wordt, is er een nieuw nummer in het leven geroepen: 088-7555777. Daarnaast krijgt de Twijfeltelefoon een eigen website (www.twijfeltelefoon.nl) waar informatie en antwoorden staan op de meest gestelde vragen over de coronavaccins. 

De Vaccinatie Twijfeltelefoon is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het coronavaccin en graag medisch advies wil hebben. De meeste mensen die zich niet laten vaccineren, hebben vragen over de veiligheid van het vaccin in relatie tot hun persoonlijke gezondheid of aandoening. Het gaat bijvoorbeeld om vrouwen die zwanger zijn, mensen met een auto-immuunziekte of mensen met ernstige allergieën. 

Internist Robin Peeters (Erasmus MC): “Er zijn nog steeds veel mensen die twijfelen over wel of geen vaccin nemen. We merken dat deze mensen vaak behoefte hebben aan een onafhankelijk, medisch advies over hun eigen specifieke situatie. We zijn erg blij dat we nu met deze samenwerking nog meer mensen kunnen bereiken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant