De Rotterdamse havenschilder Sasja Hagens biedt een bloemlezing van 25 jaar schilderijen over de Rotterdamse haven. Foto: pr
De Rotterdamse havenschilder Sasja Hagens biedt een bloemlezing van 25 jaar schilderijen over de Rotterdamse haven. Foto: pr

25 jaar havenkunst van de Rotterdamse havenschilder Sasja Hagens

Algemeen 716 keer gelezen

Rotterdam - Deze week verschijnt PART OF ROTTERDAM, over het werk van de Rotterdamse havenschilder Sasja Hagens. Haar oeuvre is een ode aan de stad en haven van Rotterdam en levert een kleurrijk boek op waarin de Maas aan de basis staat van bijna elk werk. 

Waarin schepen komen en gaan, tankers worden schoongespoten, terwijl in het centrum bouwplaatsen transformeren tot statige lanen. Met het boek geeft Sasja Hagens inzicht in haar perspectief, proces en werkwijze.

Haar schilderij Saipem 7000 is momenteel te zien als onderdeel van de tentoonstelling Maritieme Meesterwerken / Maritime Masterpieces van het Boijmans Museum en Maritiem Museum Rotterdam en daarna nog tot september 2022 te zien in het Maritiem Museum Rotterdam.

Het werk van Sasja Hagens is verder onder meer te vinden in kunstcollecties van het stadhuis Rotterdam, MTR Hongkong, ABN AMRO Bank en Damen Shipyards. 

Hagens (1973) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Met haar opvallende kleurgebruik en sterke composities weet ze al snel een een eigen interpretatie te geven aan het klassieke thema van het maritieme leven.

Het boek PART OF ROTTERDAM. Foto: pr
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant