Een sfeerbeeld van een wedstrijd in Engeland, waar Powerleague al zo'n vijftig locaties heeft.' (Foto: Powerleague)
Een sfeerbeeld van een wedstrijd in Engeland, waar Powerleague al zo'n vijftig locaties heeft.' (Foto: Powerleague) Romel Birch

Nieuw: 5x5 voetbal of veldje huren bij Powerleague

Algemeen 1.571 keer gelezen

Rotterdam - Af en toe een veldje huren om met vrienden te voetballen? Het kan bij Powerleague Rotterdam. Aan de Leningradplaats, naast het terrein van Alexandria’66, zijn vijf kleine kunstgrasvelden aangelegd waarop vrij getraind kan worden. Vijftallen kunnen er ook wedstrijden spelen. Op de zaterdagen 11 en 18 december en 8 januari is er een openingstoernooi en in de tweede week van januari start een competitie.

Door Emile Hilgers

Powerleague is een dynamische vorm van voetbal op een outdoor veld van dertig bij twintig meter. Spelers kunnen continu doorwisselen en plezier staat centraal. “In Nederland is het nog vrij nieuw”, vertelt Davey van der Snoek, clubmanager van Powerleague Rotterdam. “Zeven jaar geleden is het vanuit het Verenigd Koninkrijk overgewaaid naar Amsterdam. Nu dus een tweede accommodatie in Rotterdam, en we willen verder uitbreiden naar onder meer Eindhoven, Utrecht en Den Haag.”

De spelregels van Powerleague zijn anders dan in het reguliere amateur- en profvoetbal. De bal mag niet hoger dan 1.80 meter komen en spelers mogen geen slidings maken. Doordat het veld door boarding en netten is omringd, blijft de bal in het spel en is het spel sneller en dynamischer.
“Mensen kunnen bij ons een veld huren om onderling een partijtje te spelen”, vervolgt Van der Snoek. “En voor vijftallen organiseren we wekelijkse competitiewedstrijden. Teams hoeven alleen hun outfit en vervoer zelf te regelen, zelfs de bal regelen wij. We zorgen voor een scheidsrechter die de stand bijhoudt. Uitslagen en standen staan op onze website.”

“Komt een team door omstandigheden voor een wedstrijd een speler tekort, dan kijken wij of we een invaller kunnen vinden. Heb je geen team en wil je toch trainen of spelen, dan helpen wij je ook.”

Bij voldoende aanmeldingen vormt Powerleague verschillende divisies, zodat teams tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders kunnen spelen. In Amsterdam spelen meer dan tweehonderd teams competitiewedstrijden op doordeweekse avonden. Er is ook in Rotterdam plaats voor mannen- en vrouwenteams en voetbalervaring is geen vereiste.

Van der Snoek: “We kunnen, bijvoorbeeld voor bedrijven en kinderverjaardagen, ook toernooien of vriendschappelijke voetbalpotjes organiseren met alles erop en eraan.”
Powerleague Rotterdam heeft met voetbalvereniging Alexandria’66 goede afspraken kunnen maken over het gebruik van kleedkamers en de kantine. Zodat wie een los veldje huurt of competitie speelt, overdekt kan omkleden en een consumptie kan nuttigen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de activiteiten momenteel alleen overdag, van 9.00 tot 17.00 uur, zeven dagen per week. Ter introductie is in december elke eerste reservering bij Powerleague Rotterdam gratis. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld tarieven en reserveringen op de website: www.powerleague.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant