Gratis parkeren als je in het ziekenhuis werkt. Foto: Rob van Esch
Gratis parkeren als je in het ziekenhuis werkt. Foto: Rob van Esch

Rotterdamse zorgverleners kunnen komende maanden in de hele stad gratis parkeren

Algemeen 11.828 keer gelezen

Rotterdam - Voor zorgverleners in Rotterdam is een gratis parkeervergunning beschikbaar die vanaf vandaag (woensdag 8 december 2021) tot en met 28 februari 2022 voor de hele stad geldt. De vergunning kan worden aangevraagd op de pagina Parkeren zorgverleners van de gemeente. De parkeervergunning is uitsluitend bestemd voor medewerkers van ziekenhuizen, apotheken, verzorgings- en verpleeghuizen, huisartsenpraktijken en de GGD.

De gemeente neemt deze maatregel om de reis van en naar zorglocaties en huisbezoeken bij patiënten zo makkelijk mogelijk te maken. Zorgverleners krijgen deze tijdelijke vergunning, omdat zij zijn aangewezen als de cruciale beroepen die nu extra inzet van hun personeel vragen om zorg te bieden aan patiënten met corona (COVID-19) in thuissituaties.

Huisartsen en verloskundigen die een stadsbrede parkeervergunning hebben vanwege de spoedeisende hulp krijgen het tweede kwartaal geen factuur. Ook zij hebben in deze periode recht op een tijdelijke gratis parkeervergunning.

Kijk voor meer informatie en bij vragen hier!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant