De politie heeft beelden vrijgegeven van de gewelddadige beroving van rapper Lil' Kleine vorige maand aan de Willemskade.
De politie heeft beelden vrijgegeven van de gewelddadige beroving van rapper Lil' Kleine vorige maand aan de Willemskade.
Filmpje

Zó raakte rapper Lil’ Kleine zijn horloge ter waarde van 110.000 euro kwijt bij gewelddadige beroving

Algemeen 1.076 keer gelezen

Rotterdam - De politie heeft beelden vrijgegeven van de gewelddadige beroving van rapper Lil’ Kleine vorige maand aan de Willemskade. Hij werd daarbij op zijn hoofd geslagen met een vuurwapen en liep een hersenschudding op. Waar zijn horloge ter waarde van 110.000 euro is gebleven, is onduidelijk.

Drie mannen hingen op donderdagavond 4 november rond bij het Wereldmuseum, waar de 27-jarige Jorik Scholten, artiestennaam Lil’ Kleine, op dat moment aanwezig was op een feestje. Toen Scholten rond 23.45 uur over de Willemskade liep, overviel het drietal hem. De mannen gebruikten direct geweld en schreeuwden op agressieve toon. Eén van hen sloeg met een vuurwapen op het hoofd van het slachtoffer, dat daarbij een hersenschudding opliep.


Omdat Lil’ Kleine het horloge afdeed en weggooide zodra hij doorhad dat hij werd overvallen, is niet zeker dat de overvallers het horloge hebben buitgemaakt. De politie heeft het niet in de omgeving van de plaats delict gevonden. De daders waren donkergetinte mannen tussen de 20 en 30 jaar oud. Eén van hen draagt een North Face jas. 

Het horloge betreft een Patek Philippe type rose goud 571 ter waarde van 110.000 euro. Maar via legale wegen kunnen de daders hier niks mee. Juweliers, zowel in Nederland als in België, vragen om de bijbehorende papieren en zullen zonder die papieren zo’n horloge niet van je kopen. Maar misschien wordt het horloge op andere manieren te koop aangeboden.

Uit de krant