Vorig jaar was Froukje nog Rotterdammer van de Week bij De Havenloods.
Vorig jaar was Froukje nog Rotterdammer van de Week bij De Havenloods.

Rotterdamse zangeres Froukje wint Song van het Jaar-verkiezing met ‘Ik Wil Dansen’

Algemeen 188 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse zangeres Froukje heeft de Song van het Jaar-verkiezing van de muziekwebsite 3voor12 gewonnen. ‘Ik Wil Dansen’ werd gekozen tot beste liedje van 2021. Voor het eerst in de geschiedenis stond een artiest zelfs met drie nummers in de top vijf, ook ‘Onbezonnen’ (4) en ‘Niets Tussen’ (5) zijn van Froukje. Ze is met haar twintig jaar ook nog eens de jongste winnaar ooit.

Froukje is een typische coronawinnaar, zou je kunnen zeggen. Ze is juist tijdens de pandemie, waarin er amper opgetreden kon worden, mateloos populair geworden. ‘Ik Wil Dansen’ werd dé slogan van 2021. Het nummer was prominent aanwezig op geheime huisfeestjes, tijdens het thuiswerken en zelfs op protestborden bij de anti-lockdowndemonstraties voor de cultuursector.

Iets meer dan een jaar geleden was Froukje al Rotterdammer van de Week bij De Havenloods. Toen was ze nog behoorlijk verbaasd over haar stormachtige doorbraak. Maar nu is het dus allemaal nog een stukje gekker geworden. Froukje won dit jaar ook de 3FM Talent Award. Vorig jaar stond haar debuutsingle ‘Groter Dan Ik’ in de Song van het Jaar-lijst. 

Kijk en luister de hele lijst van 2021 hier.

Uit de krant