Wat is de toekomst van De Luchtsingel? Foto: Iris van den Broek
Wat is de toekomst van De Luchtsingel? Foto: Iris van den Broek
Update

Schilders aan de slag op de De Luchtsingel

Algemeen 168 keer gelezen

Rotterdam -  Schilders van Stadsbeheer hebben De Luchtsingel een nieuw verfje gegeven, zo meldt ad.nl. In het voorjaar krijgt de houten loopbrug tussen Centrum en Noord ook nog een grote beurt.

Er zijn zorgen over de staat van De Luchtstingel, de brug bij Hofplein over het spoor. D66 vraagt zich af hoe het met verder moet met de gele stadsbrug.

D66 vindt De Luchtsingel een prachtig stadsicoon. Niet alleen vanwege de bijzondere vormgeving van de brug zelf, maar ook door de manier waarop de brug tot stand is gekomen, namelijk via het Rotterdamse Stadsinitiatief (een idee van D66), de voorloper van CityLab010. De Luchtsingel was ooit het eerste initiatief dat op deze manier tot stand is gekomen.

Maar het gaat niet goed met de opvallende houten brug die Centrum en Noord met elkaar verbindt, concludeert D66. ‘Helaas ligt de Luchtsingel er tegenwoordig regelmatig niet netjes bij en zou het ‘s avonds onveilig zijn. Wat D66 betreft is dit niet de bedoeling. De brug zou netjes en veilig moeten zijn.’

Ook schijnen er plannen te zijn om de Luchtsingel te vervangen. ‘Hoe zit het met het onderhoud, wat zijn daarover de afspraken? En, wanneer horen wij van het college wat het plan is voor de Luchtsingel 2.0, is een nieuwe Luchtsingel wel nodig?’ vraagt D66-fractievoorzitter Chantal Zeegers aan het college van burgemeester en wethouders.

Uit de krant

Uit de krant