Marianne Splint. Foto: Jacques Splint
Marianne Splint. Foto: Jacques Splint

Marianne Splint nieuwe directeur Kunsthal Rotterdam

Algemeen 328 keer gelezen

Rotterdam - De raad van toezicht van Kunsthal Rotterdam benoemt Marianne Splint per 14 februari 2022 tot algemeen directeur/ bestuurder. Zij zal verantwoordelijk zijn voor de strategische en artistiek inhoudelijke koers, in samenwerking met zakelijk directeur/bestuurder Herman van Karnebeek die verantwoordelijk is voor de commerciële bedrijfsvoering.

Voorzitter van de raad van toezicht Arjan Schakenbos over de aanstelling van Marianne Splint: “Wij zijn bijzonder blij met de komst van Marianne Splint. Haar ervaring, netwerk en verbindend en ondernemend karakter en haar scherpe oog voor maatschappelijke en culturele ontwikkelingen sluiten perfect aan bij de dynamiek van de Kunsthal. We hebben er alle vertrouwen in dat zij de juiste persoon is om leiding te geven aan dit unieke instituut.”

Marianne Splint (1982) is sinds 2012 algemeen directeur van Museum Helmond, dat bestaat uit Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond. Splint heeft hier gezorgd voor een sterke groei, zowel organisatorisch, financieel als in publieksbereik, en onder haar leiding heeft het museum zich ontwikkeld van gemeentelijk museum tot een zelfstandiger en eigengereid instituut dat midden in de samenleving staat. Ook is Splint, met een achtergrond in beeldende kunst, kunstgeschiedenis en algemene cultuurwetenschappen, sinds 2018 bestuurslid van de brancheorganisatie Museumvereniging.

Marianne Splint over haar benoeming: “Kunsthal Rotterdam is een onvergelijkbaar en toonaangevend instituut in een stad die altijd in beweging is. De Kunsthal is stevig geworteld in Rotterdam en heeft tegelijk een enorm bereik in het hele land en internationale allure. De laagdrempelige en eigenzinnige manier van presenteren in combinatie met de hoge kwaliteit en grote diversiteit van het programma: dit is een instituut waar ik met plezier aan kan en wil bijdragen. Ik kijk ernaar uit om het succes van de Kunsthal, samen met het zeer betrokken team, de makers en de vele samenwerkingspartners, verder uit te bouwen.”

Uit de krant

Uit de krant