Foto: De Havenloods
Foto: De Havenloods

Vandaag opnieuw beelden relschoppers op tv

Algemeen 188 keer gelezen

Rotterdam - Vanavond (dinsdag 7 december) worden om 21.31 uur op NPO1 in het tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw beelden vrijgegeven van mensen die verdacht worden van de rellen op de Coolsingel van vrijdag 19 november. Na eerdere beelden verrichtte de politie al verschillende aanhoudingen.

Maandag 6 december zijn er twee nieuwe aanhoudingen gedaan voor de ongeregeldheden van vrijdag 19 november. Een 30-jarige man uit Krimpen aan den IJssel meldde zich donderdagavond snel na de uitzending van Bureau Rijnmond en maakte een afspraak om zich maandag op het politiebureau te melden. Daar is hij aangehouden. De andere aanhouding betreft een 40-jarige man uit Schiedam die door diverse tipgevers werd herkend.

De Krimpenaar wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Zo is op de beelden te zien dat hij gooide met stenen en een blikje bier naar politiebusjes en sloeg op de ramen. Hij blijft voorlopig drie dagen vast zitten. De ander is een 40-jarige man uit Schiedam. Er zijn ontzettend veel tips binnen gekomen op zijn foto. Hierdoor kon het rechercheteam zijn identiteit achterhalen. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het op straat gooien van kliko’s.

Afgelopen vrijdag hielden we al een 30-jarige man (na onderzoek en DNA match) en een 44-jarige man aan. Die laatste moet zich woensdag verantwoorden voor de rechter.

Uit de krant

Uit de krant