Kinderen bij het Klooiatelier. (Foto: Landa Penders)
Kinderen bij het Klooiatelier. (Foto: Landa Penders)

Klooien, ontdekken en ontwerpen bij Klooiatelier Wouw

Algemeen 182 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag gaan de deuren open van een unieke plek in Rotterdam-Noord. In een van de Hofbogen is er een nieuwe maakplek ingericht waar kinderen kunnen klooien, ontwerpen en ontdekken: Klooiatelier Wouw. Hier ontdekken kids technologie en kunst, maar gaan vooral met hun handen aan de slag. Kijk dus niet raar op als je muziekposters met geleidende verf of bewegende kartonnen installaties met sensoren in het atelier tegenkomt. 

Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen elke vrijdagmiddag klooien in het atelier. Ontdekken hoe dingen in elkaar zitten en verbeelding gebruiken voor het maken van nieuwe creaties. Elke week is er een nieuw thema, zoals Klooi een controler (3 december), Klooi een game (10 december) of Klooi een gif (17 december).

In de kerstvakantie is er het Familielab waar ook de tante, buurman of oma welkom is om bijzondere cadeaus te maken voor een creatieve toekomst.

Nieuw uiterlijk

Klooiatelier Wouw krijgt een paar keer per jaar een metamorfose. In speciaal voor kinderen ontworpen belevingen maak je kennis met alle verschillende kanten van de snelle technologische wereld. In de eerste mini tentoonstelling maak je kennis met digitaal erfgoed en ontdek het ontstaan van technologie en het internet. Kom de (digitale) toekomst ontwerpen, hacken en maken in het klooiatelier! 

KITE educatie

Het Klooiatelier is een initiatief van KITE educatie. KITE gelooft erin dat als je op jonge leeftijd al kennis maakt met technologie en hiermee experimenteert, kinderen hier later kritisch en creatief mee om leren gaan. Dat begint met het begrijpen van hoe iets werkt. Daarnaast is het belangrijk om ook naar het maatschappelijke aspect te kijken. Hoe beïnvloedt technologie de (toekomstige) samenleving? De hedendaagse kunst is hierbij een mooie inspiratiebron. Door te knutselen en te experimenteren maken kinderen hun ideeën concreet en ervaren ze de maakbaarheid van technologie.

 Aanmelden voor een klooimiddag of voor Familielab kan via klooiatelierwouw.nl.

Uit de krant

Uit de krant