Gerard Bakx, de nieuwe directeur van Roparun. (Foto: Leander Varekamp)
Gerard Bakx, de nieuwe directeur van Roparun. (Foto: Leander Varekamp)

Roparun’s nieuwe directeur Gerard Bakx wil meer verbinding

Algemeen 137 keer gelezen

Rotterdam - Roparun heeft een nieuwe directeur: Gerard Bakx. Hij gaat per direct aan de slag gaat in deze functie en volgt hiermee ad interim directeur Dick van Arnhem op.  

Het bestuur van Stichting Roparun is erg blij met deze aanstelling: “Gerard is iemand die de organisatie goed kent. Als portefeuillehouder was hij nauw betrokken bij de organisatie. Hij heeft een duidelijke visie hoe zaken in en rond het evenement verbeterd kunnen worden, wat belangrijk is voor de toekomst van de Roparun. Deze visie koppelt hij aan een duidelijk streven om te verbinden, iets waar de Roparun na de roerige afgelopen jaren grote behoefte aan heeft.”

Bakx ging in 2015 met vervroegd pensioen, maar heeft in de jaren erna eigenlijk nooit stilgezeten: “Stilzitten en afwachten is niets voor mij. Ik vind het nog veel te leuk om uitdagingen aan te gaan en samen met een team mooie resultaten te boeken. Dat echte pensioen komt later nog wel een keer”, vertelt hij. 

De geboren en getogen Rotterdammer ging na zijn militaire dienst in het gevangeniswezen werken en is daar eigenlijk nooit verdwenen. Hij begon als gevangenisbewaarder en groeide later uit tot gevangenisdirecteur van de drie Rotterdamse penitentiaire inrichtingen ‘De Schie’, locatie Hoogvliet en locatie Noordsingel. Tegenwoordig is hij vooral op sportief vlak actief. Zo is hij onder andere vice-voorzitter van Stichting World Police & Fire Games (WPFG) Rotterdam, coördinator van de Atletencommissie bij onder andere de marathons van Rotterdam en Eindhoven, maar bij Roparunners voornamelijk bekend als portefeuillehouder Route & Veiligheid.

Gerard Bakx kijkt erg uit naar zijn nieuwe rol binnen de organisatie: “De Roparun ken ik al heel lang. Het is ontstaan door de collega’s Peter van der Noord en Sjaak Bril. Peter was een goede vriend van mij. Ik ben erg blij dat ik het werk van de twee mannen voort kan zetten door leiding te geven aan deze prachtige organisatie.”

Bakx wordt statutair directeur van Ropament B.V., het onderdeel van Roparun dat de jaarlijkse estafettetocht van Parijs en Bremen naar Rotterdam organiseert.

Uit de krant

Uit de krant