Deelnemers kunnen zelf aangeven hoe ze begeleid willen worden. Foto: pr
Deelnemers kunnen zelf aangeven hoe ze begeleid willen worden. Foto: pr

DigiTheek helpt Rotterdamse 55-plussers digitaal op weg

Algemeen 392 keer gelezen

Rotterdam - De eerste negen deelnemers aan de DigiTheek hebben dinsdagochtend 30 november in de Centrale Bibliotheek een laptop ontvangen van directeur Theo Kemperman van Bibliotheek Rotterdam. Partners in het Netwerk Digitale Inclusie 55+ zien regelmatig dat niet alle Rotterdammers digitaal mee kunnen doen. 

Het gaat niet alleen om mensen die niet digitaal vaardig zijn, maar ook om mensen die geen geld hebben om een device aan te schaffen of een internetabonnement af te sluiten. Daar wil het Netwerk Digitale Inclusie 55+ met de DigiTheek iets aan doen. 

De DigiTheek is bedoeld voor Rotterdammers van 55 jaar of ouder die: geen (goed functionerende) laptop of computer hebben, graag met een laptop aan de slag willen en begeleiding nodig hebben bij het gebruik van de laptop en/of het internet

Deelnemers aan de DigiTheek zijn hiervoor aangemeld via een van de netwerkpartners in dit project. Het gaat om een pilot, waarvoor op dit moment geen deelnemers meer aangemeld kunnen worden.

Deelnemers aan de DigiTheek krijgen een laptop of tablet mee naar huis en mogen deze zes maanden lang gebruiken. Indien nodig krijgen ze ook toegang tot het internet. En ze ontvangen een gratis startabonnement van Bibliotheek Rotterdam, zodat ze een jaar lang gratis gebruik kunnen maken van de computers en het draadloze internet (wifi) in alle bibliotheekvestigingen. Daarnaast krijgen ze ondersteuning op maat.

Deelnemers kunnen zelf aangeven hoe ze begeleid willen worden. Ze hebben de keus uit een cursus in groepsverband en een-op-een begeleiding. De een-op-een begeleiding wordt verzorgd door DigiMaatjes van de UVV en studenten van Techniek College Rotterdam. Dit kan thuis of op locatie (zoals het Huis van de Wijk of de bibliotheek).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant