Het Schielandshuis.
Het Schielandshuis.
Tips Uitagenda Rotterdam

Vier Rotterdamse musea in prachtige gebouwen

Algemeen 1.012 keer gelezen

Rotterdam - Uitagenda Rotterdam tipt deze week in De Havenloods vier Rotterdamse musea die elke Rotterdammer een keertje van gezien moet hebben. Omdat het zulke mooie gebouwen zijn. Doe er je voordeel mee, wij trekken in elk geval onze schoenen vast aan om op pad te gaan!

Lees verder onder de foto.

Atlas Van Stolk
Met bijna 250.000 afbeeldingen over de Nederlandse geschiedenis behoort de collectie van de Atlas Van Stolk tot de belangrijkste nationale beeldcollecties. De verzameling werd op den duur te groot en werd in bruikleen gegeven aan de gemeente. Sindsdien is de collectie te zien in het Schielandshuis. Het Schielandshuis werd gebouwd tussen 1662 en 1665. Het is een gebouw waar je zeker even voor stil blijft staan.

Korte Hoogstraat 31, 3011GK Rotterdam

Lees verder onder de foto.

Foto: Iris van den Broek

Kijk-Kubus
De kubuswoningen zijn al bijna 40 jaar een bijzonder fenomeen in Rotterdam. Kenmerkend voor de kubuswoningen zijn de schuine wanden, driehoekige vloeren op de eerste en derde etage, en de zeshoekige vloer op de tweede etage. De kubuswoning ‘Kijk-Kubus’ is voor publiek vanbinnen te bewonderen, maar het is natuurlijk al een hele beleving om erlangs of onderdoor te wandelen.

Overblaak 70, 3011MH Rotterdam

Lees verder onder de foto.

Foto: Bob Goedewaagen

Chabot Museum
Het Chabot Museum zit sinds 1993 gevestigd in een van de bekendste villa’s van Rotterdam. Dit monument van het Nieuwe Bouwen aan het Museumpark is een ontwerp uit 1938 van de architect G.W. Baas. De villa is oorspronkelijk gebouwd als woonhuis, in opdracht van de familie Kraaijeveld. De tuinen van het Chabot Museum en de overige Museumpark villa’s vormen een groene oase in het centrum van de stad.

Museumpark 11, 3015CB Rotterdam

Lees verder onder de foto.

Foto: Iris van den Broek

Depot Boijmans Van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld, maar je hoeft dus niet per se naar binnen om te genieten van het imposante gebouw. Het Depot is ontworpen door architect Winy Maas, medeoprichter van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Met zijn ronde vorm en zijn reflecterende glazen gevel weerspiegelt het Depot het groen en de gebouwen rond het Museumpark.

Museumpark 24, 3015CX Rotterdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant