Stockfoto politie
Stockfoto politie

Overvallers slopen deur tankstation maar moeten zonder buit vluchten

Algemeen 151 keer gelezen

Rotterdam - In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 november probeerden twee jongens, tot grote schrik van een winkelmedewerker, de BP aan de Groene Kruisweg in Rotterdam te overvallen. Toen de deur dicht bleek, probeerden de overvallers die nog kapot te rammen maar uiteindelijk gingen ze er zonder buit vandoor. 

Dinsdag 30 november iets na middernacht wilde een medewerker van de BP de schappen in het winkelgedeelte bijvullen. Normaal gesproken zit hij altijd in een beveiligd gedeelte in het tankstation, maar voor het bijvullen van de schappen, moest hij hier even uit. Gelukkig heeft de medewerker de schuifdeuren bij de ingang van het tankstation wel op slot gedaan, want net als hij de schappen aan het bijvullen is, ziet hij twee jongens naar de ingang rennen. Ze proberen met kracht de deuren te openen. 

Dat lukt niet en de overvallers roepen dat de medewerker de deuren moet openmaken. De medewerker werkt hier niet aan mee, waarop de overvallers met een hard voorwerp op de deuren slaan. Hierdoor breekt de ruit gedeeltelijk, maar gelukkig konden de mannen niet binnenkomen. De medewerker drukte de overvalalarmknop in, waarna de politie direct op de melding af kwam. De twee jongens waren toen al gevlucht over het fietspad in de richting van de RET metroremise.

Er zijn bewakingsbeelden veiliggesteld, waarop de poging overval duidelijk is te zien. De politie is op zoek naar de verdachten en vraagt hulp aan eventuele getuigen. Het gaat om twee licht getinte mannen van ongeveer 16-18 jaar oud. Beiden waren in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen en een sjaal voor de mond. De ene jongen is tussen de 1.75 en 1.80 meter en de andere jongen tussen de 1.65 en 1.70 meter.

Uit de krant

Uit de krant