Raymond Landegent en Berend van Zanten - Foto: OASE Rotterdam
Raymond Landegent en Berend van Zanten - Foto: OASE Rotterdam

Is dit de leukste kerstmarkt van dit jaar?

Algemeen 2.031 keer gelezen

Rotterdam - Het zou heel goed kunnen dat de leukste kerstmarkt van Rotterdam dit jaar plaatsvindt bij OASE op de voormalige scheepswerf De Delft. Daar kun je op 11 en 12 december allerlei duurzame kerstspullen kopen. Er doen tientallen Rotterdamse bedrijfjes mee. 

OASE organiseert de kerstmarkt samen met Groenemorgen. “We verbaasden ons al jaren over het ontbreken van een leuke kerstmarkt in Rotterdam. Tijd om daar verandering in te brengen! We hebben meer dan 35 (!) Rotterdamse makers, ontwerpers en ondernemers opgesnord om hun originele en hand-made cadeaus te tonen (en verkopen): vintage kerstballen, comfort food, kerstkaarten, keramiek, DIY pakketten, planten, kunst, vintage. Alles om dit jaar écht goede sier te maken!”

Bij de scheepswerf aan de Schiehaven werd jarenlang gewerkt aan een replica van het achttiende eeuwse schip De Delft. Het skelet van dat schip ligt er nog steeds, maar de de werf is al geruime tijd failliet. In oktober is OASE Rotterdam er geopend. De gezichten achter OASE Rotterdam zijn Raymond Landegent en Berend van Zanten van Groenemorgen, Met dat bedrijf organiseerden ze eerder al andere duurzame en sociale evenementen in de stad.

De kade gaat 11 en 12 december hoogstwaarschijnlijk een prachtig decor vormen voor de kerstmarkt. Het enorme schip op de kade en de hijskraan worden versierd en uitgelicht door lichtkunstenaar Marco Broeders.

Deelnemers aan de kerstmarkt zijn onder meer Marianne Lock, To jungle, Voorlopig Rotterdam, Amazing Planthouse, DJ Klapsalon, Dupassé, Piet de Jonge, Days of Tumult, Liz Botanical, De Verbaasde Ree, Rozie’s plantjes, Potjes & Deksels en Bakkie Trots.

Je kunt OASE Rotterdam vinden aan de Schiehaven 15. De kerstmarkt is zaterdag 11 en zondag 12 december van 12.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant