Nog even volhouden voor de omwonenden, maar het 'onderhoudsleed' zit er bijna op. Nu nog de renovatie van woningen en bedrijfsruimtes aan de Linker Rottekade. Foto's: Peter Zoetmulder
Nog even volhouden voor de omwonenden, maar het 'onderhoudsleed' zit er bijna op. Nu nog de renovatie van woningen en bedrijfsruimtes aan de Linker Rottekade. Foto's: Peter Zoetmulder

Werk aan de ‘Bocht’ en Linker Rottekade schiet goed op: onderhoudsleed bijna geleden

Algemeen 1.567 keer gelezen

Rotterdam - De gemeente werkt nog tot eind van het jaar aan de Linker Rottekade en de Crooswijksebocht aan het herstellen en aanpassen van de kade, het aanleggen van een steiger en het (her)inrichten van de buitenruimte. Aan de Crooswijkse bocht is het ‘onderhoudsleed’ voor de bewoners nagenoeg geleden.

Door Peter Zoetmulder

“Zo langzamerhand komt er meer lijn, orde en regelmaat in het leven van de bewoners van de Bocht”, aldus Crooswijker Ton Geenen op facebook. “Die zijn het goed zat! Al die ‘struikrovers’ op hun stalen ros die iedere dag langs hun deur racen!”
Aan de Crooswijksebocht heeft de gemeente onderhoud uitgevoerd aan de riolering, het groen en de openbare verlichting. De straat is niet alleen opgehoogd en netjes dichtgemaakt, maar ook opnieuw ingericht.

Lees verder onder foto.

Op de grens van de Crooswijksebocht naar Linker Rottekade.

Kade Crooswijksebocht
De kade aan de Crooswijksebocht is ook aantrekkelijker gemaakt. Behalve groen, een nieuwe speelplek en enkele steigers, is kanoverhuur gepland langs dit deel van de Rotte. De kade wordt deels verlaagd tot in het water. In en langs het water komen planten en bomen en er is een (veilige) natuurspeeltuin in wording. Op een steiger kun je bij het water zitten en sloepen en kano’s kunnen er aanmeren.

Bij de Algemene Begraafplaats Crooswijk maakt een nieuwe steiger begraven over water mogelijk. De oude entree aan de waterkant wordt in ere hersteld en wellicht komt er een theehuis op deze mooie groene begraafplaats, waar ook voorbijgangers en bewoners welkom zijn.
De werkzaamheden duren alles met elkaar ongeveer tot maart 2022.

Lees verder onder foto.

De Rotte met rechts op de foto de Linker Rottekade.

Renovatie woningen en bedrijfsruimtes
Woonstad Rotterdam is tevens druk bezig de woningen aan de Linker Rottekade 1 tot en met 21, Paradijslaan 146 en Schuttersweg 129 op te knappen. Ze worden milieuvriendelijker door betere isolatie, stadsverwarming en zonnepanelen.
Ook worden er woningen samengevoegd, zodat er straks ruimte komt voor zowel kleine huishoudens als gezinnen. De nieuwe bewoners komen te wonen in een prettig huis, op een mooie plek aan het water voor een sociale huurprijs tussen de € 635,- en € 755,-.
Woonstad verwacht dat de 46 woningen (waarvan 44 aan de Linker Rottekade) begin 2023 klaar zijn. Die komen dan als eerste beschikbaar voor mensen met urgentie. Zij hebben voorrang op de wachtlijst. De rest van de woningen wordt verhuurd via Woonnet Rijnmond.

Lees verder onder foto.

Renovatie woningen en bedrijfspanden aan de Linker Rottekade.

De winkelruimtes en bedrijfspanden aan de Linker Rottekade vanaf huisnummer 1 tot en met 15 worden eveneens gerenoveerd. Met de huidige ondernemers zijn afspraken gemaakt.
Alleen aan het gebouw van de Aldi (huisnummer 6 en 7) wordt niet gewerkt, omdat dit niet van Woonstad Rotterdam is. Er komen verschillende bedrijfsruimtes op de begane grond. Die kunnen naar de wensen van ondernemers aangepast worden.

Nog steeds afgesloten
Om alle werkzaamheden op deze locatie veilig te kunnen uitvoeren is de Linker Rottekade van huisnummer 7 tot en met 21 (vanaf de Aldi tot aan het Schuttersveld) nog steeds afgesloten voor alle verkeer, behalve de hulpdiensten. De Aldi blijft toegankelijk vanaf de kant van de Kerkhoflaan. Verkeer wordt omgeleid. De afsluiting duurt zeker tot eind december 2021.

De Linker Rottekade is dus in beide richtingen nog dicht voor doorgaand autoverkeer tussen de Crooswijksestraat en de Crooswijksebocht. Omrijden kan via de Crooswijksestraat, Crooswijkseweg, Rusthoflaan en de Paradijslaan.
Fietsers en voetgangers gaan via de Schuttersweg, Rakstraat en de Paradijslaan. Nog even volhouden dus voor de omwonenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant