Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam

Het is koud buiten en dus hebben álle dak- en thuislozen recht op een warme slaapplaats

Algemeen 923 keer gelezen

Rotterdam - Het is koud buiten, de winter klopt steeds nadrukkelijker op de de deur. Daarom gaat vandaag (vrijdag 26 november) de winterkouderegeling voor dak- en thuislozen in. Alle dak- en thuislozen in Rotterdam kunnen een beroep doen op een slaapplaats in de opvang, een warme maaltijd en ontbijt, ook mensen die normaal geen recht hebben op opvang.

Wanneer de gevoelstemperatuur onder de nul graden zakt, organiseert de gemeente extra opvang voor dak- en thuislozen. Dit om te voorkomen dat ze de nacht in de vrieskou op straat moeten doorbrengen. De regeling is steeds minimaal drie nachten van kracht en kan afhankelijk van het weer in de wintermaanden meerdere keren van kracht worden tot uiterlijk 1 april 2022.

Dak- en thuisloze mensen kunnen zich van 17.30 tot 23.00 uur aanmelden bij de Vijverhofstraat 35-37. Van daaruit worden zij met busjes naar de winteropvang vervoerd. Ze blijven de hele avond en nacht op de locatie. De volgende ochtend worden ze weer terug vervoerd naar het stadscentrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant