Het gedateerde Crystal House gaat plaats maken voor iets nieuws.
Het gedateerde Crystal House gaat plaats maken voor iets nieuws.

Nog een paar maanden en dan glimt dit pand aan de Kruiskade niet meer

Algemeen 1.196 keer gelezen

Rotterdam - Nog een paar maanden en dan glimt dit pand aan de Kruiskade niet meer. Begin 2022 start de bouw van complex ‘The Lobby’, met daarin “luxe retail en hoogwaardige horeca”. Het Crystal House, zoals het pand nu heet, is volgens ontwikkelaar Manhave gedateerd en aan vernieuwing toe.

Er is gekozen voor een eigentijds modernistisch ontwerp met veel natuursteen en grote ramen van KAAN Architecten. Op het dak van The Lobby komt een paviljoen met glazen schuifpuien en veel lichtinval met een daktuin. De begane grond blijft voor luxe retail, maar hier komt ook de toegang van horeca die doorloopt tot aan het paviljoen met daktuin. 

Monument

Het Lijnbaangebied is een monument en mag dus niet veranderd worden. Het huidige Crystal House, dat vanwege de ligging onderdeel uitmaakt van het monumentale Lijnbaan Ensemble, is echter geen monument omdat  het later gebouwd is.

Herontwikkeling Lijnbaankwartier

Het Lumière gebied rondom de Kruiskade, ook wel Lijnbaankwartier genoemd, krijgt de komende jaren een metamorfose. Zo staat er bijvoorbeeld een toren van 200 meter gepland op de hoek van de Lijnbaan en de Kruiskade. Lumiére gaat die heten, vernoemd naar bioscoop Lumière die daar tientallen jaren zat.

Impressie van The Lobby. (Beeld: Kaan Architecten)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant