Met een gezamenlijke druk op de knop ‘slaan’ Jelle Sipkema en zijn zoon symbolisch de eerste paal van Noordsingel 250 onder toeziend oog van zijn vrouw (links) en Mireille de Korte. Foto: Presskitmedia
Met een gezamenlijke druk op de knop ‘slaan’ Jelle Sipkema en zijn zoon symbolisch de eerste paal van Noordsingel 250 onder toeziend oog van zijn vrouw (links) en Mireille de Korte. Foto: Presskitmedia

Eerste paal wooncomplex Noordsingel 250 de grond in

Algemeen 1.422 keer gelezen

Rotterdam - Jelle Sipkema en zijn zoon Toon (8 jaar) sloegen donderdag 25 november de eerste paal van het nieuwbouw complex Noordsingel 250 aan de Noordsingel in Rotterdam. Helaas geen feest voor iedereen op de bouwplaats, maar via een live stream konden alle genodigden vanuit huis of kantoor de feestelijke handeling volgen met een persoonlijke videoboodschap van wethouder Kurvers en architect Paul de Ruiter.

Het nieuwe woongebouw met 57 middeldure en dure huurwoningen komt op de plek van een verouderd kantoorgebouw en een appartementen complex die inmiddels zijn gesloopt. Sipkema Beheer B.V. ontwikkelt deze locatie en naar verwachting wordt het gebouw begin 2023 opgeleverd.

Mireille de Korte van Sipkema Beheer B.V.: “We zijn verheugd met het slaan van de officiële eerste paal na de jarenlange voorbereiding. De huidige locatie heeft veel historie binnen onze portefeuille en maakt plaats voor een kwalitatief hoogwaardig complex waarbij we in overeenstemming met het beleid van de gemeente Rotterdam ook 13 middenhuur woningen van hoge kwaliteit realiseren. Op deze manier dragen wij als particuliere belegger ook bij aan de doelstelling van het gemeentelijke woonbeleid.”

Lees verder onder foto.

Een impressie van Noordsingel 250, het nieuwe woongebouw. Foto: Paul de Ruiter architects

Het project Noordsingel 250 omvat een herontwikkeling van een reeds bij Sipkema in bezit zijnde locatie aan de Noordsingel 250 t/m 290 en Heemsteestraat 3/5 te Rotterdam. Het verouderde kantoorpand alsmede de appartementen zijn nog in opdracht van de vorige generatie Sipkema ontwikkeld en gebouwd. Het nieuwe complex omvat 57 middeldure en dure huurwoningen, 17 parkeerplaatsen alsmede een groot aantal fietsplaatsen op het bijbehorende terrein en sluit aan op deze familie traditie. Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects uit Amsterdam, HD Groep uit Rotterdam is namens Sipkema Beheer B.V. de gedelegeerd ontwikkelaar. 

BIK Bouw B.V. uit Barendrecht is aangesteld als aannemer. De technische installatie van het gebouw komt in handen van De Witte – de Witte Installatietechniek B.V. en M. Visser Elektrotechniek. Het nieuwe woongebouw wordt opgeleverd in 2023. De verhuur start naar verwachting eind 2022.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant