Rob Koster in zijn winkel Quick Safety met alles op het gebied van persoonlijke veiligheid, voor thuis en op het werk.
Rob Koster in zijn winkel Quick Safety met alles op het gebied van persoonlijke veiligheid, voor thuis en op het werk.
Koop Lokaal

‘Regelmatig moeten Pernissers voor allerlei spullen het dorp uit. Jammer en onnodig’

Algemeen 2.390 keer gelezen

Rotterdam - In het hart van Pernis, onder de rook van Rotterdam, vind je Quick Safety: dé winkel met alles op het gebied van persoonlijke veiligheid, voor thuis en op het werk. Samen met zijn vrouw Danielle is Pernisser Rob Koster de trotse eigenaar van de winkel. 

“Het was eigenlijk altijd mijn droom om een eigen supermarkt te beginnen, net zoals mijn vader”, vertelt Rob. “Maar toen onze zoon Lukas werd geboren was een gezinsleven lastig te combineren met twee fulltimebanen.” Een advertentie waarin werd gezocht naar een franchiser voor een nieuw type brandblusser, kwam voor Rob precies op het juiste moment. Nu kon hij zijn eigen werktijden bepalen en werken vanuit huis.
“Toen ik tien jaar geleden met dit bedrijf begon regelde ik alles vanuit de woonkamer en deed de verkoop via de website”, zegt Rob. “Maar een firma runnen zonder een bedrijfsruimte is niet bepaald ideaal. Na verloop van tijd begon ons huis steeds meer op een magazijn te lijken. Dus werd het tijd om uit te breiden en op zoek te gaan naar een winkelpand.” Een ruimte op een bedrijventerrein leek de meest logische stap, maar Rob wilde liever een winkel beginnen in zijn geliefde Pernis: het dorp waar hij is geboren en getogen. Na lang zoeken trok hij begin dit jaar in een pand in de Boonstraat.

Gevarieerd
“In Pernis is er helaas weinig winkelaanbod. Regelmatig moeten Pernissers voor allerlei spullen het dorp uit. Dat is jammer en onnodig. Vandaar dat ik het assortiment meer gevarieerd heb gemaakt en flink heb uitgebreid.” Bij Quick Safety zijn daarom niet alleen persoonlijke veiligheidsmiddelen te koop. Ook artikelen om thuis te kunnen klussen, veiligheidsspullen voor de auto, aanhangwagen, boot of caravan en seizoens- en thema artikelen zijn er te vinden. “Ons assortiment is heel breed. We verkopen bijvoorbeeld ruitkrabbers voor de auto tot aan zaklampen, sloten en zwembandjes. Op onze site www.quick-safety.nl is een groot deel van het assortiment te zien, waarvan de meeste artikelen in de winkel te koop zijn.”
Wie voor bepaalde artikelen liever niet het dorp uit wil kan bij Rob van alles bestellen. “Ik heb een groot netwerk van leveranciers bij wie we kunnen inkopen. Hierdoor hebben we de beschikking over honderdduizenden artikelen. Vaak kan een bestelling de volgende dag al geleverd worden.”

Ook kinderen worden bij Quick Safety niet vergeten. Want als het om veiligheid gaat is het belangrijk om hen erbij te betrekken, vindt Rob. “Daarom verkopen we speelgoed dat met veiligheid te maken heeft, zoals ambulance- en brandweerspeelgoed.” Maar in de winkel gaat het niet alleen over serieuze onderwerpen. “Met de feestdagen verkopen we leuke Sinterklaas- en kerstspulletjes voor de mensen in de buurt. En als het straks misschien weer gaat sneeuwen kun je bij ons terecht voor bijvoorbeeld een slee of een sneeuwschep. Onze zogenaamde Kids Corner is speciaal ingericht met allerlei speelgoed voor de kleintjes en spelletjes voor het hele gezin.”

Ideaal
Voor de vele bedrijven in de omliggende omgeving is Quick Safety ideaal. Zo kunnen mensen die in de omgeving werken bij Quick Safety de benodigde veiligheidsmiddelen aanschaffen die van pas komen in het werk. Naast de Prymos spray brandblusser, waar Rob inmiddels mede importeur van is, kun je in de winkel terecht voor (rook)melders, EHBO-artikelen, AED en spullen voor persoonlijke bescherming zoals handschoenen, gezichts- en gehoorbescherming, veiligheidshaken en helmen. Handig, als je bedenkt dat Pernis aan een groot industriegebied en de Rotterdamse haven grenst: de artikelen komen in de industrie zeer goed van pas.
“Het kan voorkomen dat iemand onderweg is naar een klus en erachter komt dat er iets niet in orde is met zijn veiligheidsspullen”, zegt Rob. “Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een gekeurde brandblusser in je bus hebt liggen, of een goed uitgeruste EHBO-koffer. Dat ligt bij ons allemaal in de schappen. Ook verkoop ik bakenkegels, afzetlinten en waarschuwingsborden die noodzakelijk zijn bij werkzaamheden waar publiek op afstand moet worden gehouden.” Bij Quick Safety kun je voor de deur gratis parkeren om snel iets op te halen. Voor bedrijven is achteraf betalen mogelijk.

Quick Safety Veiligheidsmiddelen vind je in de Boonstraat 15A in Pernis, 3095 BA Rotterdam. De winkel is open op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Kijk voor het gehele assortiment en meer informatie op www.quick-safety.nl. T/m zaterdag 27 november zijn er Black Friday Deals bij Quick Safety! Rookmelder voor €5 en koolmonoxidemelder voor €16 (alleen in de winkel).

info@quick-safety.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant