Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam

De hele stad kleurt oranje als protest tegen geweld tegen vrouwen

wo 24 nov 2021, 15:04 Algemeen 125 keer gelezen

Rotterdam - Het KPN-gebouw, politiebureau Veilingweg, maar ook de Hofpleinfontein en de Erasmusbrug worden morgen (donderdag 25 november) oranje verlicht vanwege Orange the World-day, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Op het Schouwburgplein wapperen meerdere vlaggen om aandacht te vragen voor dit wereldwijde probleem.

Als symbolische aftrap van de Orange the world-campagne in Rotterdam wordt op 25 november in de avond de Stop-geweld-tegen-vrouwenvlag gehesen op het Schouwburgplein. Daarnaast vinden op en rond 25 november allerlei acties en activiteiten plaats om zo allerlei vormen van geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen en tegen te gaan. Zo krijgen standbeelden ‘het minder koud’ en zijn er gesprekstafels, optredens en radioprogramma’s.

Op Orange the world-dag en de daaropvolgende dagen tot 10 december (de Internationale dag voor de rechten van de mens), organiseren maatschappelijke partners Zonta Rotterdam en de Soroptimisten, in samenwerking met UN women en de gemeente Rotterdam vele activiteiten in Rotterdam. Ook partners aangesloten bij het Platform Stop Geweld Tegen Vrouwen, als Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, IDEM Rotterdam, Arosa, politie Rotterdam en Dona Daria zetten zich in om geweld tegen vrouwen en meisjes bespreekbaar te maken en tegen te gaan.

Je kunt een overzicht van alle activiteiten vinden op www.rotterdam.nl/orangetheworld.

Uit de krant