'Juist de Rotterdammers die het minst kunnen missen, krijgen de rekening van de stijgende gasprijzen gepresenteerd', aldus Lies Roest van GroenLinks. Foto: Gaby Jongenelen
'Juist de Rotterdammers die het minst kunnen missen, krijgen de rekening van de stijgende gasprijzen gepresenteerd', aldus Lies Roest van GroenLinks. Foto: Gaby Jongenelen

‘Gebruik gelden Opzoomer Mee om energiekosten Rotterdammers te verminderen’

wo 24 nov 2021, 14:39 Algemeen 158 keer gelezen

Rotterdam - GroenLinks Rotterdam wil Opzoomer Mee inzetten bij het tegengaan van ‘energiearmoede’. De partij ziet dit als een laagdrempelige manier om Rotterdammers te helpen om hun energiekosten te verminderen. Fractievoorzitter Lies Roest doet dit voorstel vandaag in de commissie WIISA.

Opzoomer Mee ondersteunt bewonersinitiatieven die de leefbaarheid van een buurt verbeteren. GroenLinks wil dat het mogelijk wordt voor bewoners om dit ook in te zetten voor acties om hun huis energiezuiniger te maken, zoals bijvoorbeeld het plakken van tochtstrips en radiatorfolie. Roest: “Het zou mooi zijn als Rotterdammers zo de mogelijkheid krijgen om samen energieacties op te zetten en elkaar hierbij te helpen. Nu het buiten kouder wordt willen we dat zo veel mogelijk mensen er warm bij kunnen zitten zonder zich zorgen te maken over de rekening.”

Door de stijgende gasprijzen neemt de energiearmoede in Nederland hard toe. Zo ook in Rotterdam, waar 12 procent van de huishoudens energiearm is. “Juist de mensen die het minst kunnen missen, krijgen de rekening van de stijgende gasprijzen gepresenteerd. Zij zijn hier echt de dupe van”, aldus Roest. 

GroenLinks ziet aanpak van energiearmoede dan ook als belangrijk onderdeel van het armoedebeleid van Rotterdam. Roest: “Als we hiermee een flink aantal Rotterdamse woningen beter geïsoleerd krijgen, slaan we een dubbelslag: we zorgen dat Rotterdammers meer geld overhouden op hun energierekening én het is goed voor het klimaat!”

Uit de krant