Het entreegebied van Trompenburg Tuinen & Arboretum wordt omgetoverd tot een sfeervol, overdekt winterplein. Foto: pr
Het entreegebied van Trompenburg Tuinen & Arboretum wordt omgetoverd tot een sfeervol, overdekt winterplein. Foto: pr

Winterplein met intieme kerstmarkt in Trompenburg

Algemeen 572 keer gelezen

Rotterdam - Op 10, 11 en 12 december vormen de wintergroene, botanische tuinen van Trompenburg het decor voor een intieme kerstmarkt.

Langs de kramenroute die je door deze historische buitenplaats in Kralingen leidt, vind je cadeauartikelen met een link naar groen en tuinieren zoals zeldzame tropische kamerplanten, biologische bloembollen en echte honing van de imker, maar ook unieke producten van lokale ondernemers, zoals ambachtelijk vervaardigde geurkaarsen en handgemaakte smudgesticks van bloemen en kruiden.

Het entreegebied wordt omgetoverd tot een sfeervol en overdekt winterplein waar je kraakvers kerstgroen koopt dat rechtstreeks uit de botanische tuin komt. Door de uitgebreide collectie hulst, coniferen, dennen en sparren in Trompenburg zal je nergens zulk bijzonder groen voor jouw kerststuk vinden. 

De verschillende terrassen in Trompenburg zijn de gehele winter geopend en tijdens de kerstmarkt zijn er verschillende foodtrucks aanwezig. Theehuis ‘De Uithoek’ maakt het verhaal compleet met glühwein, warme chocolademelk, zoetigheden en erwtensoep. 

Ben je klaar met jouw kerstinkopen en wil je nog even genieten van een welverdiende wandeling? Loop dan mee met de rondleider. In de decembermaand neemt de gids je mee op pad.

Uit de krant

Uit de krant