Daar is DN 66 weer! Foto: Vogelklas Karel Schot
Daar is DN 66 weer! Foto: Vogelklas Karel Schot

Na tien jaar duikt bekende zwaan weer op bij de vogelopvang: ‘Hij kent de weg nog’

Algemeen 1.263 keer gelezen

Rotterdam - Er is een oude bekende in de Vogelklas. Na jaren van stilte is DN 66 weer opgedoken! De zwaan was ook in 2011 al eens te gast in de vogelopvang op het Afrikaanderplein. En deze week dook hij opeens weer op. Ouder en strammer maar nog zonder ook maar één grijze veer!

‘Ruim 10 jaar geleden, februari 2011 kwam er een volwassen knobbelzwaan man bij ons binnen met een grote wond in zijn nek die gehecht werd en moest genezen’, zo schrijft Vogelklas Karel Schot op Facebook. In maart 2011 werd hij vrijgelaten, mét een ring om. Voortaan heette de zwaan DN 66.

Door de jaren heen kon DN 66 goed gevolgd worden, Hij leefde in de buurt van Rhoon, kreeg verkering en bracht een gezin groot. Maar de laatste jaren bleef het stil. Tot nu, DN 66 kwam terug in de opvang.

Bij Vogelklas Karel Schot weten ze niet waarom DN 66 weer terug is: ‘Mogelijk heeft hij zich bezeerd, maar het kan misschien ook de leeftijd zijn. DN 66 loopt namelijk wat stijf en stram. Hoe oud hij is weten we niet, alleen dat hij ouder is dan 14. We nemen dus rustig de tijd voor hem om te kijken of het een blessure is die wat tijd nodig heeft, of dat het gewoon zijn loopje nu is. Zo nu en dan laten we hem een blokje om lopen om goed te kijken hoe het wandelen gaat. Hij kent de weg nog. Enne, nog geen een grijze veer!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant