De maquette bevat een selectie van de 1100 zomerhuisjes, caravans en tenten. Foto: Miniworld Rotterdam
De maquette bevat een selectie van de 1100 zomerhuisjes, caravans en tenten. Foto: Miniworld Rotterdam

Wat er ook gebeurt: Recreatieoord Hoek van Holland blijft sowieso bestaan in het klein

Algemeen 1.161 keer gelezen

Rotterdam - Wat er komende tijd ook gebeurt, de houten kampeerstad blijft sowieso in het klein bestaan. Recreatieoord Hoek van Holland krijgt deze week een maquette in Miniworld Rotterdam. Recreatieoord Hoek van Holland is het eerste vakantiepark dat wordt vereeuwigd in Miniworld Rotterdam.

De onthulling is woensdag 24 november en zal worden verricht door Martin de Jong (initiatiefnemer), John Buijsman (bekend als de ‘010-Sherriff’), Yoek Kouwenhoven (woordvoerder van de actiegroep die strijdt tegen de verkoop van het park), Mario Bruijns (schrijver van ‘De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee’, de geschiedenis van Recreatieoord Hoek van Holland) en Marc van Buren (directeur van Miniworld Rotterdam).

De maquette bevat een selectie van de 1100 zomerhuisjes, caravans en tenten, gedetailleerd weergegeven op anderhalve vierkante meter. Om de bouw van het recreatieoord in Miniworld mogelijk te maken, heeft een succesvolle crowdfunding-actie plaatsgevonden. Hierbij konden liefhebbers een fictief aandeel in het miniatuur-recreatieoord aanschaffen ter waarde van 1, 5 of 10 euro.

Recreatieoord Hoek van Holland bestaat bijna 100 jaar. In 1921 kregen de eerste Rotterdammers een vergunning om hun tent op te zetten in de duinen en in 1923 werd er een kampeerterrein geopend. De ‘Houten kampeerstad van Rotterdam aan zee’ is hiermee het oudste vakantiepark van Nederland. Dankzij haar rijke cultureel-historische en maatschappelijke waarde is het recreatieoord bijgeschreven in het Netwerk Immaterieel Erfgoed en erkend als Echt Rotterdams Erfgoed. Ook maakt het deel uit van de Canon (geschiedschrijvingen) van Zuid-Holland.
        
Momenteel voeren de bewoners, gebruikers en vele vrienden van het recreatieoord actie tegen de plannen van de gemeente Rotterdam die het wil verkopen.Uit de krant

Uit de krant