Foto; AS Media
Foto; AS Media
Update

Grote chaos in het centrum van Rotterdam, gewonden na schoten politie

Algemeen 2.977 keer gelezen

Rotterdam - In het centrum van Rotterdam is vanavond vanaf ongeveer 20.00 uur totale chaos ontstaan bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen van de regering. Rond 22.30 uur was de politie nog steeds bezig charges uit te voeren om relschoppers uit het centrum te krijgen. Er is een noodbevel van kracht: mensen mogen zich niet ophouden op of rond de Coolsingel en op de stations Blaak en Rotterdam Centraal.

Er werden branden gesticht, politiewagens vernield en agenten zouden zelfs (waarschuwings)schoten hebben moeten lossen. Bij die schoten zouden ook mensen gewond zijn geraakt, zo is te zien op beelden. Hoe ernstig en of er verder slachtoffers zijn van de ongeregeldheden is nog onduidelijk. Met de inzet van ME en een waterkanon probeert de politie de menigte uit elkaar te drijven, maar dat lukt maar moeizaam. 

De demonstratie werd vandaag pas aangekondigd in oproepen via social media. Er is geen toestemming voor het protest gegeven en de politie leek ook verrast te zijn door de grote opkomst. Er werd veel zwaar vuurwerk afgestoken (de demonstratie zou behalve tegen het eventuele 2G-beleid óók tegen het vuurwerkverbod zijn) en op diverse plekken werd de politie belaagd. Agenten moesten zich zelfs terugtrekken uit de drukte, achtergelaten politiewagens werden vernield of in brand gestoken.

Door de chaos besloot de NS te stoppen met treinverkeer van en naar Rotterdam, ook de inzet van vervangend busvervoer werd niet verantwoord geacht. Rotterdam Centraal is op last van de politie ontruimd.

(Later meer)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant