Al eerder dit jaar was er een bewonersbijeenkomst en een eisenoverhandiging door bewoners van Grienderwaard en Ravenswaard. Foto: SP Rotterdam
Al eerder dit jaar was er een bewonersbijeenkomst en een eisenoverhandiging door bewoners van Grienderwaard en Ravenswaard. Foto: SP Rotterdam

Gedupeerde huurders IJsselmonde in de steek gelaten

Algemeen 1.771 keer gelezen

Rotterdam - Momenteel vindt er een overname plaats van honderden sociale huurwoningen in IJsselmonde. Bewoners zijn overvallen door een brief van verhuurder Frame Vastgoed waarin staat de woningen inmiddels zijn verkocht aan een andere investeerder.

De SP heeft in het afgelopen jaar samen met bewoners meermaals actiegevoerd tegen Frame Vastgoed vanwege achterstallig onderhoud en slechte service. Er is een zwartboek opgesteld om te laten zien dat Frame Vastgoed als een nalatige verhuurder handelt. Nu is Frame Vastgoed via de achterdeur vertrokken voordat de woningen zijn opgeknapt en zijn bewoners in de steek gelaten. Een andere (onbekende) investeerder is namelijk de nieuwe eigenaar. Daarom heeft de SP direct vragen ingediend om opheldering te krijgen hierover.

Eerder heeft de Rotterdamse SP-fractie aandacht besteed en vragen gesteld over het lot van deze gedupeerde huurders in IJsselmonde. Bewoners van de Grienderwaard, Ravenswaard en ook de Bredenoord hebben aangetoond dat Frame Vastgoed het niet goed doet door een zwartboek met een waslijst vol klachten en foto’s op te stellen en dit te overhandigen aan wethouder Kurvers. De SP heeft meerdere keren binnen en buiten de gemeenteraad aandacht gevraagd voor de problemen, maar tevergeefs. En nu zijn de woningen in één klap verkocht aan weer een andere investeerder, met alle gevolgen van dien.

Wat de SP betreft, laat dit probleem zien dat wonen als verdienmodel onacceptabel is. De huidige politiek laat het toe dat investeerders woningen kunnen overnemen, zij blijven uiteindelijk buiten schot en maken gewoon misbruik van hun positie. Bewoners hebben nul procent zeggenschap en er is niet naar ze geluisterd. Bij de overhandiging van het zwartboek in juni hadden de bewoners vier eisen, waaronder de eis: ‘Een echte woningbouwvereniging die er voor ons is en niet voor het geld.’

De Rotterdamse SP-fractie hoopt dat de wethouder nu wel bereid is om echt naar bewoners te luisteren en heeft vragen gesteld over de verkoop en de gevolgen hiervan om de belangen van bewoners aan de orde te stellen.

Fractievoorzitter SP Rotterdam Aart van Zevenbergen: “Honderden huurders uit IJsselmonde zijn mogelijk ernstig de dupe hiervan. In het afgelopen tien jaar hebben deze bewoners te maken gehad met drie eigenaren en de woningen zijn nog steeds niet grondig aangepakt. Wat de SP betreft: volkomen onaanvaardbaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant