(Foto: Raemy Abdelsalam © Dr. WOOOW!)
(Foto: Raemy Abdelsalam © Dr. WOOOW!)

Lekker sporten bij 010Moves: een dag boordevol street culture op Zuid

Algemeen 558 keer gelezen

Rotterdam - Freerunning, Basketbal, Beatboxen, Dans, Panna voetbal en diverse Rollersports. Daar kunnen jongeren uit Fijenoord op zondag 28 november kennis mee maken tijdens het spectaculaire street culture event 010MOVES. Waar? Onder andere in Skateland en bij de voormalige Gaskoepels.

Wat is 010MOVES?
Leer salto’s en tricks met Rush World, beatboxen met Sniggy, dansen onder leiding van de internationaal bekende Pigeons Crew en BMX’en, stuntsteppen en skateboarden met Skateland. Daarnaast kan je je skills laten zien in het Panna Knock Out toernooi, street basketballen met de Concrete Lions en kan je gratis FIFA22 spelen op de PS5 met House of Esports.

Ook is er een kapper aanwezig die de jongeren tussendoor kan voorzien van een frisse coupe. 

“We organiseren dit evenement omdat er onder jongeren vanaf 12 jaar een grote sportuitval is bij traditionele sporten, en we weten dat street culture een aantrekkingskracht heeft op deze doelgroep”, aldus Street Culture Connector Danijel Ribaric. “Daarnaast zijn er door Corona minder evenementen waar jongeren hun ei kwijt kunnen. Dus heten we iedereen van harte welkom op zondag 28 november.”

Het programma:
Skateland Rotterdam, Piekstraat 45:
12:30 – Opening deuren
13:00 – Start 010MOVES
17:00 – Einde programma

Skateland Street Sportslab, Koperslagerstraat 6:
18:00 – 21:00 Rotterdams Kampioenschap Panna Knock Out
18:00 – 20:00 3x3 18+ toernooi van Concrete Lions

De Koepels Mallegatpark, Persoonshaven 906:
18:00 – 21:00 TNT Battle; een multidisciplinaire showcase team battle

Entree is gratis voor iedereen die deel wil nemen aan één van de toffe activiteiten! In verband met de corona maatregelen is publiek helaas niet toegestaan en moeten deelnemers van 18 jaar en ouder een geldig Coronatoegangsbewijs laten zien. Kijk voor meer informatie op www.Roffa.nu.

010MOVES is een spin-off van de Rotterdam Street Culture Week en wordt mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Rotterdam, Stichting Game Changers, Roffa en Cultuur Concreet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant