Afbeelding

Van stotteraar naar spoken-word artiest; Derek Otte maakt theaterdebuut

Algemeen 487 keer gelezen

Rotterdam - Dichter en spoken-word artiest Derek Otte gaat de theaters in met zijn theaterdebuut De tijd is om,. In deze voorstelling vol spoken word, anekdotes en live muziek maakt hij als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol. Op maandag 31 januari is de première in het nieuwe Luxor Theater.

“En de tijd is... om!” De woorden van een docent, bedoeld om een stotterende scholier af te kappen, vormen jaren later de titel van de eerste theatervoorstelling van diezelfde scholier: Derek Otte maakt zijn debuut in het theater met een avond vol spoken word, anekdotes en live muziek door muzikanten Rass King en Rob van Gameren. 

Via persoonlijke verhalen en zijn ervaring van de wereld, kaart hij onderwerpen aan die hem in zijn leven en werk bezighouden. Hoe kunnen we ontsnappen aan de waan waarin we collectief worden opgevoed? De maatschappelijke kaders werken verlammend en verwarrend en het onderwijs bereidt ons niet daadwerkelijk voor op het leven.

“Niet het stellen van vragen, maar de antwoorden weten. We leerden er klokkijken maar niet de tijd nemen. Spelen werd spellen, tellen werd rekenen. Resultaten van toen zouden je levenslang tekenen. We moesten eens weten, maar niets over geluk. Over houden van jou, over omgaan met druk. Over praten bij tranen, over omgaan met pijn. Over dat iedereen in gelijke mate mag zijn. Over kaders als fabels en hokjes als tralies. Over keuzemenu’s, instanties en balies. Verzekeringen, rekeningen, we moesten eens weten… Wat er werkelijk wacht op eigen benen.” Uit De tijd is om,

Derek Otte

Na een jarenlange reeks van korte optredens in Nederland en Vlaanderen op televisie en een dagelijkse spoken word-column op radiozender FunX, werd Derek Otte benoemd tot stadsdichter van Rotterdam voor 2017 en 2018. Hij bracht vier dichtbundels uit, zijn werk siert verschillende gevels in zijn thuisstad en komt voorbij op videoschermen door het hele land. On- en offline bereikt zijn poëzie een nog altijd groeiende, overwegend jonge en grootstedelijke doelgroep.

Meer informatie en tickets: luxortheater.nl/derekotte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant