De locatie van Museum Rotterdam in het Timmerhuis is al een jaar dicht. Foto: Museum Rotterdam
De locatie van Museum Rotterdam in het Timmerhuis is al een jaar dicht. Foto: Museum Rotterdam

Deze vijf locaties zijn in de race voor een nieuw Museum Rotterdam

Algemeen 904 keer gelezen

Rotterdam - Er zijn vooralsnog vijf potentiele locaties om een nieuw Museum Rotterdam te vestigen: bij de Rijnhaven, het Oogziekenhuis, omgeving De Hef/Stieltjesstraat, de Cultuurcampus die op Zuid komt of op het Churchillplein. Deze locaties gaan verder onderzocht én uitgewerkt worden. Er kunnen eventueel nog andere kandidaten opduiken.

De vestiging van Museum Rotterdam in het Timmerhuis is al bijna een jaar gesloten. Er is alleen nog subsidie voor het beheer van de collectie en de locatie ‘40-’45 NU aan de Coolhaven. Maar daar komt als het goed is na 2024 weer verandering in, zo bleek uit de verkenning van een speciale kwartermaker: ‘Rotterdam verdient een sterke, nieuwe stadsmuseale functie. De tweede stad van Nederland, met een bewogen geschiedenis en een enorme diversiteit aan bewoners, kan niet zonder een plek waar het verhaal van stad wordt verteld. Ook vergelijkbare steden hebben geïnvesteerd in een sterk stadsmuseum.’

Het nieuwe museum moet het verhaal van Rotterdam vertellen, voor alle Rotterdammers interessant en herkenbaar zijn en óók een must see voor het toenemende aantal toeristen in de stad. Er zijn twee opties voor het gebouw: óf 5000 vierkante meter groot, óf 10.000 vierkante meter. Museum Rotterdam komt in ieder geval niet in de Centrale Bibliotheekl zoals eerder geopperd. Eind 2022 moeten er knopen doorgehakt worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant