Foto: Sophie de Vos
Foto: Sophie de Vos

Golfslagbad Tropicana verandert in gigantisch warenhuis voor kledingruil

Algemeen 5.135 keer gelezen

Rotterdam - Het vroegere golfslagbad van Tropicana verandert zaterdag 18 december van 12.00 tot 17.00 uur in een groot warenhuis voor kledingruil, kinderkledingruil en speelgoedruil. 

Er is een markt met producten van circulaire ondernemers uit BlueCity. En een verdieping lager in het BlueCity Lab, kunnen bezoekers kleding leren repareren en mooier maken tijdens de workshop Let’s Fix Fashion van designers Foekje Fleur, Studio Nani en LOGOCOMO x Studio Kling.

In de kledingkast van de gemiddelde Nederlander zijn ongeveer 173 kledingstukken te vinden. Daarvan zijn er zo’n vijftig al meer dan een jaar ongebruikt. BlueCity roept alle Rotterdammers op de kast in te duiken en te komen ruilen. 

Er is 18 december zelfs iemand die kan helpen om de perfecte outfit bij elkaar te swappen. Anne Bovis (24) koopt sinds haar zestiende alleen vintagekleding en geeft tips en tricks waar je op moeten letten om pronkstukken uit de rekken te vissen. Naast ruilen is er een markt met circulaire producten van ondernemers uit BlueCity waar je cadeautjes voor onder de kerstboom kan bemachtigen.

Changez XL is zaterdag 18 december van 12.00 tot 17.00 uur in het oude golfslagbad van Tropicana in BlueCity, Maasboulevard 100. Gratis toegang, wel registreren via www.bluecity.nl/agenda/changez-xl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant