Dé winkelstraat van Rotterdam-Zuid. Zonder luifels moet de stoep een stuk breder en lichter worden.
Dé winkelstraat van Rotterdam-Zuid. Zonder luifels moet de stoep een stuk breder en lichter worden.

Beijerlandselaan en Groene Hilledijk winnen award voor alle veranderingen van afgelopen jaren

Algemeen 1.841 keer gelezen

Rotterdam - Boulevard-Zuid heeft een onderscheiding gekregen voor de manier waarop de winkelstraat zich aan het ontwikkelen is. De komst van nieuwe ondernemers, aanpak van ondermijning, het bevorderen van saamhorigheid en het ontstaan van kunstprojecten hebben flinke indruk gemaakt op de jury van de Transformatie Award 2021.

Met trots heeft de Alliantie Hand in Hand (de motor achter alle veranderingen) de Transformatie Award 2021 in ontvangst genomen. Volgens de jury is de Alliantie met haar aanpak een goed voorbeeld van een complexe operatie waar met lef een groot gebied wordt getransformeerd. De jury roemt de aandacht die er is voor de sociale cohesie, de buurt, integraliteit en de wijze waarop met elkaar wordt gewerkt.

Aanvoerder van de Alliantie Hand in Hand, Ron van Gelder: “Deze prijs neem ik graag namens alle betrokkenen bij de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk in ontvangst. Dit is een felicitatie voor het werk dat we met elkaar de afgelopen 2,5 jaar al hebben verzet. Het is fijn dat dit ook door professionals wordt gezien. Het is voor ons een extra stimulans om door te gaan met de metamorfose van ons veelzijdige winkelgebied. Ik ben blij dat de jury van de Vastgoed Transformatie Award ook oog heeft gehad voor onze brancheringsvise. Deze beschrijft in grote lijnen hoe de branchering voor de Beijerlandselaan (kernwinkelgebied) en de Groene Hilledijk (mixed zone) er in de toekomst uit moet zien.

Voortgang branchering

Met 240 winkels en 120 pandeigenaren blijft het belangrijk om grip te hebben op de ontwikkeling en invulling van het vastgoed. Daarom werkt Alliantie Hand in Hand volgens een brancheringsplan. Richard Moti, coördinerend wethouder Beijerlandselaan: “De gemeente Rotterdam koopt vastgoed op of knapt het op. In lijn met de gebiedsontwikkeling wordt het vervolgens op de markt gezet. Het winkelgebied wordt ingekort zodat een duidelijk scheiding tussen winkelfuncties ontstaat. Ook krijgen verschillende soorten ondernemers nu de kans om in dit gebied actief te zijn en worden er weer marktconforme huren gevraagd. Hierdoor is aandacht voor de veranderende wensen van bewoners, ondernemers, bezoekers en wordt ingespeeld op veranderingen die tot stand komen door Hart van Zuid en omringende woningbouwprojecten.“

Eerder in De Havenloods: Boulevard-Zuid wordt winkelstraat van toekomst, ‘Als het híer lukt, kan het overal’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant